Meclis Canlı

Başkan Gürün, törene dedesinin İstiklal Madalyası ile katıldı


19.09.2022


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene baba tarafından dedesine ait İstiklal Madalyasını yakasına takarak katıldı.

 

19 Eylül Gaziler Günü’ Ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da bir dizi etkinlikle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

Atatürk Anıtı’na Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Muğla Temsilciliği çelenkleri sunulurken, saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Süleyman Taşkesen’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören, Emirbeyazıt İlkokulu’ndan Elif Yıldız ile Dumlupınar İlkokulu’ndan Mehmet Kaplan’ın okuduğu şiirle sona erdi.

 

Dedesinin madalyasını göğsüne taktı

Törene katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün göğsündeki madalya ise dikkat çekti. Tören öncesi gazilerle selamlaşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün’ün göğsünde gururla taşıdığı madalyanın, İstiklal Savaşı Gazisi, baba tarafından dedesinin madalyası olduğu öğrenildi.