Meclis Canlı

Başkan Gürün Sivas Katliamı’nda Kaybettiğimiz Aydınları Andı


01.07.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 37 aydının katledildiği Sivas katliamının 23.yılında bir anma mesajı yayımladı.

Türkiye’nin doğusundan batısına insanı, kültürü, örfü adetiyle, renkleriyle, farklı inançlarıyla mükemmel bir zenginliğe sahip olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Anadolu’nun bu güzelliğinin, dayanışmasının, birlikteliğinin birçok tarihte ayrıştırıcı ve ötekileştiren politikalar ve olaylar ile bozulmak istendiğini söyledi. Bu olaylardan birinin de 2 Temmuz 1993 yılında Türkiye’nin farklı şehirlerinden aydınların, yazarların, sanatçıların katıldığı halk ozanı Pir Sultan Abdal’ı anma etkinliklerinde Sivas Madımak Oteli’nde yaşandığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, 23 yıl önce Sivas’ta yaşanan insanlık suçunu hiçbir sebebin, hiçbir bahanenin yitirilen 37 canın tesellisi olamayacağını söyledi.



“Sevgiye, Hoşgörüye, Barışa Her Zamankinden Daha Fazla İhtiyacımız Var”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Sivas’ta yaşanan ve hala günümüzde aydınlatılamayan insanlık suçunun üzerinden 23 yıl geçti. Aydınlara, sanatçılara, bilim insanlarına ve çağdaş düşünceye saygısı, tahammülü olmayan karanlık zihniyetler ne yazık ki tarihin her evresinde kendini göstermiştir. Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, çağdaş, demokratik anlayışla, aydınların, sanatçıların, düşüncenin özgür olduğu, sevgi, hoşgörü dolu, hiç kimseyi ötekileştirmeden kardeşçe, barış içinde yaşayabileceğimiz bir Türkiye için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 23 yıl önce Sivas’ta kaybettiğimiz canlarımızı rahmet ve saygıyla anıyor, Sivas Madımak Oteli’nde yaşanan insanlık suçunun bir an önce aydınlatılmasını ve bu tür insanlık suçlarının dünyanın hiçbir coğrafyasında yaşanmamasını diliyorum.” dedi.