Meclis Canlı

Başkan Gürün Seydikemer Muhtarları ile Bir Araya Geldi


02.02.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Seydikemer ilçesi muhtarları ile Büyükşehir Bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Seydikemer Muhtarlar Derneği ev sahipliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantısı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımları ile gerçekleştirildi. Seydikemer İlçesi muhtarlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanları da katılarak muhtarların istek ve talepleri ile tek tek ilgilenildi.

Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı; “Büyükşehir Hizmetleri’ne 4 Yılda 4 Yıldız”

Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Seydiler Muhtarı Mehmet Güven Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla kurulan ilçelerinin il merkezine en uzak ilçelerden biri olduğunu, geniş Muğla coğrafyasında ilk günlerde hizmetlerin kendilerine ulaşmasında sıkıntılar olabileceğini düşündüklerini ama Büyükşehir Belediyesi’nin kısa zamanda hizmetleri ile yüzlerini güldürdüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesi’ne 4 yılda verdikleri hizmetleri için 4 yıldız verdiğini söyleyen Mehmet Güven beşinci yılda da beş yıldız olacağına, ilçelerine hizmet almaya devam edeceğine inandığını söyledi. İl Özel İdare zamanında hizmet almakta zorlandıklarını söyleyen Mehmet Güven yollardan, içme suyuna, tarımsal desteklerden mezarlık hizmetlerine, köprülerden sağlık hizmetlerine Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman hizmetleri ile yanlarında olduğunu belirtti ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

 “İlleri, İlçeleri Birbirine Bağlayan Yollar, Köprülerle uzakları yakın ediyor, Gönül Köprüleri kuruyoruz.”

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantısında Seydikemer Muhtarları’na sunum eşliğinde yapılan hizmetleri anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün toplantı günü doğum günü olan muhtarları da unutmayarak doğum günlerini kutladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’ya yapılan yollar, köprüler ve diğer hizmetlerle mesafelerin kısaldığını, sevginin, hoşgörünün artarak vatandaşların yüzlerinin güldüğünü söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Öncelikle toplantımızı düzenlediğimiz gün doğum günleri olan Seydiler, Belen, Çaykenarı Muhtarları’mızın doğum günlerini kutluyor, sevdiklerinizle mutlu, huzurlu günler diliyorum. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasının üzerinden 4 yıl geçti ve her yıl olduğu gibi siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelerek bu sürede heybemizde biriktirdiğimiz hizmetleri sizlere anlatmak, sizlerin istek ve taleplerini dinlemek için bir aradayız. Muğla geniş bir coğrafyaya sahip ve Türkiye’nin en fazla nüfusa sahip şehri İstanbul’dan yaklaşık üç kat büyük. Güzel şehir Muğlamıza bugüne kadar 862 Milyon TL yatırım yaptık ve 253 Milyon TL devrolan borçların taksitlerini ödedik. Öncelik ve aciliyet sırasına göre ilk başta sorumluluk alanımızdaki yollardan başladık. 360 Milyon TL yatırımla 2210 km yol çalışmasını tamamladık. Muğla genelinde düzenli, güvenli, bakımlı yollarla vatandaşlarımızı birbirine bağladık. Aynı zamanda turizm beldesi olan birçok ilçemizde ve mahallemizde şehrimizi ziyaret eden misafirlerimizin de güvenli ve modern yollarda ulaşım yapmasını sağladık. Seydikemer ilçemizde ilçe belediyemiz, Antalya Büyükşehir Belediye’miz ile birlikte Korubükü Mahallesi Karaçay Köprüsü yapımını gerçekleştiriyoruz. Yollar ve köprülerle sadece mahallelerimizi, ilçelerimizi değil, illerimizi de birbirine bağlıyor, sevgi ve hoşgörü ile gönül köprüleri kuruyoruz.” dedi.  

Seydikemer Muhtarları; “Büyükşehir Hizmetleri ile Antalya Sınırına Dayandı”

Ulaşımdan, tarıma, sağlıktan, mezarlık hizmetlerine kadar Muğla iline, Seydikemer ilçesi özeline yapılanları muhtarlara anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün daha sonra muhtarların istek ve taleplerini dinledi. Büyükşehir hizmetlerinden memnun olduklarını söyleyen muhtarlar özellikle yapılan yollar, Dere Mahallesi Güz Mevkii, Sahilceylan Mahallesi, Karaköy Mahallesi, Emirler Mahallesi, Çukurceylan Mahallesi, Bayir Mahallesi Armutağacı ve Araplar Mevkii, Arsa Mahallesi, Çökek Mahallesi Boyağacı Mevkii, Korubükü Mahallesi Okkabazlar Mevkii, Çaltılar Mahallesi, Yaka Mahallesi Üçpınarlar Mevkii, Boğaziçi Mahallesi, Dodurga Mahallesi Bel Mevkisinin içme suyuna kavuşturulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ayrıca MUSKİ ekiplerinin herhangi bir arızaya kısa sürede müdahale etmesinden, Muhtarlar Masası’ndan, mezarlık hizmetlerinden çok memnun olduklarını belirten muhtarlar Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ile Antalya sınırına dayandığını söylediler.