Meclis Canlı

Başkan Gürün Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur Karate Turnuvası’na Katıldı


26.11.2018

Menteşe Belediyesi 4 ilden 10 takımın katıldığı Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur Karate Turnuvası düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Düğerek Sosyal Tesisleri ve Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Sivil toplum örgüt temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Turnuvada konuşma yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş “Menteşe Belediyesi olarak karate takımı kurduktan sonra Muğla’nın yanı sıra farklı illerde turnuvalara katıldık ve bugüne kadar da büyük başarılar elde ettik. Ve bu çalışmalar kapsamında bir turnuva düzenledik. Turnuvayı bu yıl Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un anısına düzenledik. Onlar sayesinde biz buradayız, sayısız şehidimizin sayesinde biz varız. Bundan sonra da her yıl turnuvaya şehit olan kardeşlerimizin ismini vereceğiz. Hepsini şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürün; “Türk genci Ata’sının izinde, sporda, sanatta, bilimde elde edeceği başarılarla Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracaktır”

Muğla’nın evladı Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un ismini taşıyan turnuvanın farklı illerden başarılı sporcuları bir araya getirdiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türk gencinin Atatürk’ün izinde, sporda, sanatta, bilimde elde edeceği başarılarla Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracağını söyledi. Başkan Gürün; “Karateyi sıradan bir spor olarak görmemeliyiz. Karate insana gelişim, takım ruhu, disiplin gibi önemli değerler kazandırıyor. Toplumumuzda ihtiyaç duyduğumuz ahlakı, terbiyeyi ve disiplini spor vasıtasıyla gençlerimize aktarabiliyoruz. Gençlerimizi Atatürk’ün izinde, spor, sanat, bilimle, fikri, irfanı, vicdanı hür nesiller olarak yetiştirirsek ülkemizi gerçekten çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için herhangi bir endişe taşımamıza gerek kalmaz. Karate Turnuvası, bu vatan toprakları için canını hiçe sayan Muğlamızın kahraman evladı Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un ismini taşıyor. Onlar sayesinde bu güzel topraklarda özgürce yaşıyor, nefes alıyoruz. Onların bu fedakarlığının bedelini hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Kıvanç Cesur gibi evlatlarımızı büyük bir saygı ve minnetle bir kez daha anıyor, hepsine şükran borçlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

10 takımın 248 sporcu ile katıldığı turnuva yapılan maçlar sonrasında ödül töreniyle sona erdi.