Meclis Canlı

Başkan Gürün, Şeffaf Belediyeciliği canlı yayın geleneği ile devam ettirdi


21.08.2019

Büyükşehir Belediyeleri arasından bir ilki gerçekleştirerek Muğla Belediyesi zamanından bu yana belediye meclis toplantılarını canlı olarak veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, ihaleleri de canlı olarak yayınlamaya başladı. Canlı yayının ilki ise Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının ‘Tıbbi Sarf Malzeme Alımı’ ihalesinde yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün 2014 yılında kurulan büyükşehir belediye başkanı görevi süresince sloganı haline getirdiği ‘Şeffaf Belediyecilik’ anlayışını bir kez daha hayata geçirdi.

Büyükşehir Belediyeleri arasında bir ilk

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 2014 yılında kurulmasıyla birlikte kurucu başkanlığını üstelenen Osman Gürün, göreve geldiği ilk anda Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarını canlı olarak belediye internet sitesinde yayınlaması talimatını vermişti. Talimat kısa sürede hayata geçerek 2014 yılından bu yana meclis toplantıları canlı olarak belediye internet sitesi ve sosyal medya sayfası youtube’da yayınlanmaya başlamıştı.

İhaleler artık canlı yayınlanıyor

Muğla Belediyesi zamanından bu yana meclis toplantılarının canlı yayınlanması geleneğini devam ettiren Başkan Osman Gürün aynı şekilde Büyükşehir meclis toplantılarının da canlı yayınlanması talimatını verdiği öğrenilirken konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Muğla Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu günden bu yana ‘Şeffaf Belediyecilik’ anlayışı ile çalışmalarını sürmektedir. Bu anlayış ile Muğla Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyeleri arasında meclis toplantılarını ilk canlı yayınlayan belediye olma özelliğini taşımaktadır. Muğla Belediyesi zamanından bu yana şeffaf belediyecilik anlayışını sürdüren Belediyemiz Çarşamba günü 1. oturumu gerçekleşen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 43 Kısım Tıbbi Sarf Malzeme Alımı ihalesini de canlı olarak yayınladı. İhaleye 4 firma katılırken Evde Bakım ve Hasta Nakil Ambulansı hizmetlerinde kullanılacak Sargı bezi, Tansiyon aleti, Enjeksiyon, Tıbbi Eldiven gibi 43 kısımdan oluşan tıbbi sarf malzemelerin ihalesi gerçekleşti. 1. oturumda firmaların belgeleri kontrol edildi. Belediyemizin kanunlar çerçevesinde halkımız tarafından sorgulanabilir bir belediye olduğunu tekrar hatırlatır kamuoyuna saygıyla sunarız.