Meclis Canlı

Başkan Gürün “Romanlar baharın ve ülkenin tüm renklerini üzerinde taşır”


07.05.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye Selanikli Romanlar Derneği işbirliği ile gerçekleştirdiği Hıdırellez Şenliği ve Foça Mahallesi'nde düzenlenen şenliğe katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Fethiye ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye Selanikli Romanlar Derneği işbirliği ile gerçekleştirdiği Hıdırellez Şenliği’ne katıldı. Şenliğe katılan vatandaşlar Başkan Gürün’e büyük ilgi gösterirken, düzenlenen etkinlik için teşekkürlerini ilettiler.

Ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Hıdırellez’in bu birlik ve beraberliği çok iyi yansıtan özel bir gün olduğunu, Hıdırellez’e aylar öncesinden hazırlanarak coşkuyla kutlayan Romanların da baharın ve ülkenin tüm renklerini üzerinde taşıdığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün  “Baharın gelişini, birbirinden güzel rengarenk çiçeklerle doğanın süslenişin habercisi Hıdırellez’de hep beraberiz. Hıdırellez birlik, beraberlik ve güzel günlerin habercisidir. Toplum olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Doğusundan batısına, Trakya’sından Karadenize kadar farklılıklarımızla, tüm renklerimizle bir olmalıyız. Farklılıklarımızı zenginliğimiz kabul ederek hiç kimseyi ötekileştirmeden tek yumruk olmalıyız. 1881 Selanik doğumlu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ve değerlerine hep birlikte sahip çıkmalı, kuruluş ilkelerinden sapan ülkemizi 1919 ruhuyla tekrar muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için el ele, kol kola hep birlikte yürümeliyiz.” İfadelerine yer verdi.

Aksazlar Koyu’nda gerçekleştirilen şenlikte Fethiye Selanikli Romanlar Derneği Başkanı Alp Acu tarafından Başkan Dr. Osman Gürün’e teşekkür plaketi takdim edildi. Şenliğe katılanlar yöresel sanatçılar ve canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ayrıca Foça Mahallesi’nde düzenlenen Hıdırellez Şenliği’ne de katıldı. Başkan Gürün Foça Mahallesi Muhtarı İlker Can ve şenliğe katılan vatandaşlarla bir araya geldi. Alandakilerle tek tek selamlaşan Gürün’e vatandaşlar ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti belirterek teşekkürlerini ilettiler.