Meclis Canlı

Başkan Gürün “Pisi Köyü Yaşat Projesi” alanında incelemelerde bulundu


08.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Menteşe Yeşilyurt Mahallesi’nde başlatılan “Pisi Köyü Yaşat Projesi” alanını ziyaret etti.

Menteşe Yeşilyurt Mahallesi Maşat Mevkii’nde Büyükşehir Belediyesi’ne ait alanda başlatılan ‘Pisi Köyü Yaşat Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında mahallede yaşayan vatandaşların sosyal etkinliklerini daha etkin ve rahat bir şekilde sürdürebilmesi hedefleniyor. İçerisinde tarihi çınar ağaçlarının da bulunduğu alanda peyzaj çalışmaları, yapıların bakım/onarımları, ikramlar için yemek yapım ve yıkama alanları gibi tesisler yapılarak kullanıma sunulacak.

Bugüne kadar atıl bir şekilde duran 6 bin 426m2 tarla niteliğinde ki sahada rehabilitasyon çalışmalarına başlanmış olup; 900m2’lik kısımda peyzaj çalışmaları yapılarak, kahvaltı alanı ve çocuk oyun park alanı haline getirildi. 5 bin 526m2 alanda ise sulama için 350 ton kapasiteli havuz ıslahı yapılarak ve  tarlada yerel tohum ekimleri yapılarak yerel ürünlerin üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması için gerekli çalışmalar yapıldı.  

“Yeşili Koruyor, Vatandaşlarımıza Yeni Yaşam Alanları Sunuyoruz”

Proje alanında incelemelerde bulunan Başkan Dr. Osman Gürün, alanın sürdürülebilir kırsal kalkınmada ve mahallede yaşayan vatandaşların sosyal bağlarının kuvvetlenmesinde önemli olduğunu dile getirdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Pisi mahallemizde Maşat alanını vatandaşlarımızın daha fazla kullanmaları, bu bereketli toprakların değerlendirilmesi, düğün derneklerinde bir araya gelmeleri, koca çınarların gölgesinden sadece Pisi’li vatandaşlarımızın değil yerli ve yabancı misafirlerimizin de yararlanması için bu alanı düzenliyoruz. Gerek yeşil alanları, gerek ekim sahaları gerekse çocuk parklarıyla her yaştan vatandaşımız için yeni bir yaşam alanı olacak. Bir tarafta yerli tohumdan üretim yapılırken diğer tarafta koca çınarların gölgesinde vatandaşlarımız bir araya gelecek. Muğlamızda yeşil alanların korunmasına ve arttırılmasına ayrı bir önem veriyoruz. Çevreye yapılan yatırımın geleceğe yapıldığı düşüncesi ile Muğlamızı koruyarak geleceğe taşımaya devam edeceğiz.” dedi.