Meclis Canlı

Başkan GÜRÜN, Ölüdeniz'de Çalışmaları Yerinde İnceledi


23.02.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yapımı yaklaşık 19 Milyon TL’yi bulacak olan Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi çalışmasını yerinde inceledi.

İl genelinde yatırımlarını bir bir gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin gözde turizm kentlerinden biri olan Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde 19 Milyon TL’lik Arıtma Tesisinin yapım çalışmalarını da aralıksız olarak sürdürüyor.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü adına yüklenici firmanın sürdürdüğü yeni tesisteki çalışmaları yerinde inceledi. Tesisi gezen Gürün’e çalışmalar hakkında bilgi veren Ülgen, tesisin yıl sonuna kadar biteceğinin bilgisini verdi. Hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Ülgen,  “Bu tesisin kapasitesi 3 bin 500 metreküp olduğu için Ölüdeniz mahallesinin yaz ve kış nüfusunda yetersiz kalıyordu. Bizim adımıza yüklenici firma aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Normal şartlarda yıl sonunda bitecek olan bu tesisin yaz sezonundan önce yani Haziran’a kadar bitirmeyi planlıyoruz. Yaz öncesi tesisi aktif hale getirebilirsek yaz ve kış nüfusuna yetebilecek 12 bin metreküp kapasiteli modern bir tesise sahip olacağız” dedi.


“Muğla’ya 565 Milyon TL Yatırım Yaptık, 2017 Yılında 470 Milyon TL Yatırım Yapacağız. Ayrıca Dünya Bankası’ndan sağladığımız 270 Milyon TL Kredi Muğlamız için Kullanılacak”

Tesisteki çalışmaları titizlikle inceleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yatırımların bir bir devam edeceğini belirterek, “ Buraya yapılacak olan tesis ile yaklaşık 19 Milyon 500 TL’ye yatırım yapmış olacağız. Bu yatırımın 11 milyon 500 bin lirası Muğla Milletvekili sayın Hasan Özyer’in katkıları ile Kültür ve Turizm Bakanlığından hibe edildi. Kendisine teşekkür ediyorum. Geri kalan 8 Milyon Liralık kısım ise kendi öz kaynaklarımızdan karşılanacak. Ölüdeniz sadece Muğla için değil Türkiye ve Dünya için çok önemli bir yer. Buranın alt yapı sorununu bu yıl inşallah çözmüş olacağız. İller Bankası aracılığı ile Dünya Bankası’ndan sağladığımız 67 Milyon Euro yaklaşık 270 Milyon TL’lik krediyi de Muğlamızda alt yapı, kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarında kullanacağız. Bugüne kadar Büyükşehir ve MUSKİ olarak Muğlamıza 565 Milyon yatırım yaptık, 2017 yılında da 470 Milyon yatırım bütçesi ayırdık. Muğla’da vatandaşlarımız hizmetin en iyisini hak ediyor. En kısa sürede de bu tür sorun yaşanan diğer turizm noktalarında bu tür yatırımlarımızı gerçekleştirerek Muğla’yı daha fazla yaşanabilir bir kent haline getireceğiz.