Meclis Canlı

Başkan Gürün Menteşe’de Devam Eden Yol Çalışmasını İnceledi


22.03.2024

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Dirgeme-Yeni Otogar çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yerinde inceledi.


Dirgeme-Yeni otogar arasında başlatılan 4 şeritli yol, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Muğla Barosu ve AVM sapağı arasındaki yolda çalışmalar tamamlanarak trafiğe açıldı. 1.etapta Dirgeme yolu yağmur suyu ana hat 430 metre, 14 baca, 1070 metre yağmur suyu ızgara hattı tamamlandı ve 600 metrelik ilk etabın PMT, Bitümlü temel binder tabakaları serilerek trafiğe açıldı. Bordür ve kaldırım imalatları devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yol çalışması hakkında personelden bilgi aldı.


 Bölgede devam çalışmalar çerçevesinde adliye önündeki benzin istasyonundan Akkaya (Dirgeme) – Yeni Otogar Kavşağına kadar olan yol 4 şerit olarak genişletilecek ve orta refüj ile ayrılacak. Devam eden 2.Etap çalışmalarında da asfalt sökümü tamamlandı. Taş duvar imalatlarında sona gelindi. AYDEM, Telekom yoldaki mevcut hatlarını kaldırdı. Kazı, dolgu çalışmalarına da en kısa sürede başlanacak.