Meclis Canlı

Başkan Gürün Menteşe Muhtarları İle Bir Araya Geldi


22.02.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Menteşe ilçesi muhtarları ile Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2017 yılları arasında yaptıkları, 2018 yılında yapacaklarının anlatıldığı Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantılarının dördüncüsü Menteşe ilçesinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün katılımı ile gerçekleştirildi. Muğla merkez ilçe olan Menteşe’de Büyükşehir Bilgilendirme toplantısına muhtarlar yoğun ilgi gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi hizmetlerinden memnun olduklarını söyleyen muhtarlar, Muhtarlar Masası sayesinde her zaman Büyükşehir’e ulaştıklarını ve sorunlarının da büyük bir bölümünün çözüldüğünü söylediler. Yıllardır yapılmayan yolların Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa sürede Muğla’ya yakışır şekilde yapıldığını, araçların neredeyse bu yollarda kendisinin gideceğini söyleyen muhtarlar Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler. Ayrıca muhtarlar bilgilendirme toplantısı sayesinde istek ve taleplerini Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Menteşe Belediye Başkanı’na yüz yüze iletme fırsatı buldular.

Bahattin Gümüş; “Muğlamızın merkez ilçesi bir nevi başkenti Menteşe yatırımlarla Muğla’nın Çekim Merkezi Olacak”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantısında Menteşe ilçesine yapılan yatırımlar ve hizmetler için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ilçelerine bugüne kadar yapılan hizmetlerin yanında 2018’de yapılacak Bölge Müzesi ve Kışla Sosyal Yaşam Merkezi ile Muğla’nın merkezinin çekim merkezi haline geleceğini söyledi. Bahattin Gümüş; “Menteşe Muğlamızın merkez ilçesi yani bir nevi başkenti. Büyükşehir Belediye’mizin il geneline yaptığı yatırımlar yanında ilçemize yaptığı yatırımlardan da çok memnunuz. Büyükşehir Belediye’mizin yollardan, Katı Atık Düzenli depolama tesisine, tarımdan, kanalizasyon, alt yapıya kadar Muğlamızın, çocuklarımızın geleceği için büyük hizmetleri var. Bunun yanında devam etmekte olan Menteşe şehirlerarası otogarı projesi de Muğlamıza layık çok güzel bir proje. 2018’de yapılacak olan Kışla Sosyal Yaşam Merkezi ve yapımı planlanan Bölge Müzesi ile Menteşe ilimizin çekim merkezi olacak. Bütün bu hizmetler için başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Osman Gürün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

“Size verdiğimiz sözleri gerçekleştirmenin ve daha birçok hizmeti Muğlamıza kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarının amacının yapılan hizmetlerin anlatılması, vatandaşa hizmetler için verilen sözlerin hesabının verilmesi için düzenlediklerini söyledi ve Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak 4 yılda heybelerinde biriktirdikleri hizmetleri aile fertleri ile paylaştıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunda bu geniş ve özel coğrafyada olmayan bir belediyeyi kurduk. Bir yıl öncesinden başladığımız hazırlıklar ve planlama sayesinde kısa zamanda Muğla’da Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki hizmetlerin aksamadan vatandaşlarımıza verilmesini sağladık. Bugüne kadar Muğla’ya 862 Milyon TL yatırım yaptık. Ayrıca yasadan kaynaklanan Belediyemize devrolan borçların 253 Milyon TL lik kısmını ödedik. Diğer kurumlar ile kıyaslandığında Büyükşehir Belediyesi Muğla’ya en fazla yatırım yapan kuruluş. Menteşe ilçemize 155 Milyon 478 Bin TL yatırım yaptık. Menteşe ilçemizin Muğlamızın il merkezi ve ulaşılabilirlik anlamında coğrafi merkez olması nedeni ile Büyükşehir Belediyesi’nin farklı alanlardaki sosyal belediyecilik, hizmet binaları, tarımsal laboratuvarlar gibi hizmetlerini Menteşe ilçemizde gerçekleştirdik. Örneğin MUSKİ hizmet binamızı ve Büyükşehir ek hizmet binamızın yapımını tamamladık. Tarımsal Laboratuvarımızı ve duyusal analiz laboratuvarımızı gene Menteşe ilçemizde hayata geçirdik. Muğla genelinde 2120 km yol çalışması, Menteşe ilçemizde sorumluluğumuzdaki 383 km yolun 343 km sini tamamladık. Menteşe ilçemizin girişinde bütün yatırımcı kurumlarla birlikte devam ettiğimiz çalışmamız ile Büyükşehir Belediyemiz 19 Milyon TL, diğer kurumlar yaklaşık 10 Milyon yatırım yaparak il merkezine yakışan bir düzenleme gerçekleştiriyoruz. Tarımdan ulaşıma, spor tesislerinden, alt yapı ve kanalizasyona, otogarlardan katı atık düzenli depolama tesislerine kadar birçok hizmeti hayata geçirdik. Size verdiğimiz sözleri gerçekleştirmenin ve daha birçok hizmeti Muğlamıza kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.

“Kışla’ya Yapılan Tesisin ismini Halk Belirleyecek”

2018 yılında yapımına başlanılan Kışla Sosyal Yaşam Merkezi ve Bölge Müzesi hakkında da bilgi veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, il merkezine içerisinde birçok aktivitenin yapılacağı yeni bir yaşam merkezi yapacaklarını, bu sosyal yaşam merkezinin ismini de vatandaşlarla birlikte belirleyeceklerini söyledi. Doğal ve tarihi zenginlikleri ile Muğla’nın kapsamlı bir Bölge Müzesi’ne ihtiyaç duyduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 2018 yılında bu hizmeti de vatandaşlara sunacaklarının müjdesini verdi.