Meclis Canlı

Başkan Gürün Marmaris’te Muhtarlar İle Buluştu


04.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Hizmet Binası’nda muhtarlar ile bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmetleri Daire Başkanları tarafından muhtarlara Muğla genelinde ve  Marmaris özelinde yapılanlar olarak anlatıldı. Ayrıca muhtarlar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve Daire Başkanları’na istek ve taleplerini yüz yüze anlatma fırsatı buldu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla gibi geniş bir coğrafyada hizmet verdiklerini, muhtarların ve vatandaşların her zaman il merkezine gelmelerinin mümkün olmadığını bu nedenle Muğla ili genelinde oluşturdukları Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarında muhtarlar, vatandaşlar ile bir araya geldiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, 13.000 kilometrekare yüzölçümüne, 1480 kilometre kıyı uzunluğuna, 13 ilçeye ve 551 mahalleye sahip bir il. Muğla Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra bu geniş coğrafyada vatandaşlarımıza hizmet vermek için çalışıyoruz. Yerel seçimlerden sonra olmayan bir belediyeyi kurduk ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Yeni kurulan 14 Büyükşehir Belediyesi içinde organizasyon şemasını en kısa sürede başarıyla tamamlayan belediyelerden biriyiz. Muğla ili genelinde köylerin ve beldelerin kapatılmasıyla 551 mahallemiz oluştu. Mahallelerimize hizmetler ilçe belediyelerimiz ve görev ve sorumluluk alanına göre Muğla Büyükşehir Belediyemiz tarafından götürülüyor. Mahallelerde vatandaşla bizlerin arasındaki iletişimi siz değerli muhtarlarımız sağlıyor. Sizler herhangi bir isteğiniz, talebiniz, ya da belediye hizmeti için her zaman il merkezine gelmeniz mümkün değil. Bu nedenle Muğla ili genelinde oluşturduğumuz Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binaları’nda siz değerli muhtarlarımızla buluşuyoruz. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek, sizleri dinlemek için bizler size geliyoruz. Ayrıca muhtarlarımız için oluşturduğumuz 444 48 01/8 Muhtarlar Masası Hizmetimiz ile sizlerin istek ve taleplerinizi kaydediyor ve en kısa sürede gerekli birimlere yönlendirerek çözüme kavuşturuyoruz.” dedi.

Muğla gibi birbirinden değerli 13 ilçeye sahip Türkiye’nin en özel kentlerinden birinde vatandaşların daha huzurlu daha güvenli yaşaması için hizmet verdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Hedefimiz 1 Muğla 1 sloganın da anlattığı gibi Muğla’yı bir bütün olarak ele alarak daha yaşanır daha güçlü bir kent yaratmak için birlik ve beraberlik içinde vatandaşların da desteğiyle çalıştıklarını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri, Ulaşım, Çevre, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanları, MUSKİ Genel Müdürü ve muhtarlar katıldı.