Meclis Canlı

Başkan Gürün, Kılıçdaroğlu ile Marmaris’te incelemelerde bulundu


23.06.2022


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ile Marmaris’te devam eden yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Marmaris’te çıkan orman yangını nedeniyle Aydın’da ki programını yarıda kesip bölgeye gitme kararı aldı. Kılıçdaroğlu’nu karşılayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Genel Başkana yangının durumu, meydana gelen zararlar, ekiplerin çalışmaları ve yangının seyri ile ilgili detaylı bir anlatım gerçekleştirdi. İkili daha sonra yangın alanına giderek açıklamalarda bulundu.

Ulusal ve yerel olmak üzere birçok gazetecinin katıldığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gece görüşlü hava araçlarının olmaması ve yangına hazırlık konusunda eksiklerin bulunmasına dair eleştirilerde bulundu.

Başkan Gürün, “Resmi olmayan rakamlara göre 2 bin 881 hektar alanın zarar gördüğü tespit edildi”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Marmaris’te yangın bölgesinde incelemelerde bulunduklarını ifade eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yaptığı açıklamada şunları ifade etti, “23 Haziran Perşembe günü itibariyle Değirmenyanı Kürardı Mevkii’sinde soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın Kırzeytinlik Mevkii’sinde, Börtübet’in arkasında, Yediadaların üstünde ve Honoz Tepesinde devam ediyor. Resmi olmayan rakamlara göre 2 bin 881 hektar alanın zarar gördüğü tespit ettik. Bunun yanı sıra 103 hane, 274 kişi, 83 hayvan (15 büyükbaş, 38 küçükbaş, 29 kümes hayvanı, 1 kedi) ve 52 araç güvenli bölgelere tahliye edildi. Tüm ekiplerimiz ve imkanlarımız ile sahada elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Emek veren, çaba harcayan bütün yangın söndürme personeline minnettarız. Artık bu acıların yaşanmamasını, bunun son olmasını diliyor, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.