Meclis Canlı

Başkan Gürün Jandarma’nın 176.Yaşını Kutladı


12.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 176.yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 14 Haziran 1839 yılında kurulan Jandarma Teşkilatı’nın toplumun huzuru, güvenliği, mutluluğu için mesai saati gözetmeden 176 yıldır başarıyla hizmet ettiğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizin her köşesinde bizlerin huzuru, güvenliği için çalışan kolluk kuvvetlerimiz var. Jandarma Teşkilatımız kurulduğu günden itibaren birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamamız için gece gündüz demeden yasalardan aldığı güç ve milletimizden aldığı destekle başarıyla hizmet vermektedir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, adaletli, insan haklarına saygılı, 176 yıllık tecrübesi, modern donanımlarıyla Jandarma Teşkilatımız her olayda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir. Bu duygularla Jandarma Teşkilatı’mızın 176.kuruluş yılını kutluyor, bu anlamlı günde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.