Live Stream

Başkan Gürün Gençlerle Buluştu


12.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı açılışına katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Akademik açılışına katılarak öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

“Türkiye’nin En Büyük Zenginliği İnsan Zenginliği, Genç ve Dinamik Nüfusudur.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Akademik açılışı ve II.Uluslararası Girişimcilik ve Kariyer  Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin insan zenginliği ve dinamik genç nüfusu olduğunu ancak eğitim sistemindeki yanlışlıklar ve izlenen politikalar yüzünden Türkiye’de 6 milyon üniversite mezunu gencin işsiz olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemiz 1992 yılında kurulan ve kurucu rektörünün başarılı çalışmaları ve rahmetli Sıtkı Koçman’ın destekleriyle süratle gelişen, fakülteleri, lisans, önlisans programlarıyla çok önemli bir noktaya geldi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemiz kurulduğu günden bugüne kadar 60 bin yüksek öğenim almış öğrenciyi mezun ederek ülkemize kazandırdı. Eğitim konusunun ülkemizin geleceği açısından çok büyük önemi var. Bütün şehirlerde üniversiteler açmak yerine ihtiyaca göre bölümler mi açılmalı, şu an büyük ihtiyaç olan ara eleman yetiştirmek için, hangi bölümlerde gelişme gerekiyor, nasıl nitelikli öğrenciler yetiştirmeliyim bu konularda ortak akılla yeni bir yol haritası çizmemiz yararlı olacaktır. Türkiye’nin en büyük serveti, cevheri, ne yeraltı zenginlikleri, ne yerüstü zenginlikleri ne de doğal güzellikleridir. Ülkemizin en büyük zenginliği insan zenginliği, genç ve dinamik nüfusudur. Bu değerimizi, cevherimizi ülkemiz için çok iyi değerlendirebilmemiz için eğitimde üniversitelerimizin bağımsız olması, her türlü düşüncenin konuşulduğu, kavga etmeden tartışıldığı kurumlar haline gelmesi gerekiyor. Bu üniversitelerde yetişen öğrencilerimiz milli şuurda, ülkesinin menfaatlerini düşünen, yaptığı her işi doğru düzgün, ülkesinin yararına yapan bireyler, yöneticiler olarak ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine ve daha ileriye götürmek için çalışacaklardır.” dedi. Yeni eğitim-öğretim yılının bütün öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu eğitim öğretim yılında yeni anlayışların ortaya çıktığı, her türlü düşüncenin bağımsız olarak tartışıldığı, konuşulduğu, çözüm önerilerinin birlikte oluşturulabildiği bir zihniyetin oluşmasına katkı sağlayacağını temenni ettiğini söyledi.