Meclis Canlı

Başkan Gürün Fethiye Muhtarları ile Bir Araya Geldi


11.04.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Bilgilendirme toplantıları için Fethiye Muhtarları ile bir araya geldi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2017 yılları arasında Muğla ili genelinde ve Fethiye ilçesi özelinde yaptıkları, 2018 yılında yapacaklarının anlatıldığı Bilgilendirme Toplantısı’na Fethiye muhtarları yoğun ilgi gösterdi. Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü çiçeklerle karşıladı.

Niyazi Canözü; “Büyükşehir’in Hizmetlerinden Muhtarlarımız Çok Memnun”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İlçesi Bilgilendirme toplantısında konuşan Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü ilçelerine ve mahallelerine yapılan hizmetlerden Fethiye Muhtarları olarak çok memnun olduklarını söyledi ve hizmetleri, bilgilendirme toplantısı ile yüz yüze görüşme imkanı sağladığı için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Eldirek Mahalle Muhtarı Osman Köse 2 dönemdir muhtarlık yaptığını, köylerinin mahalle olduğunu söyledi ve Büyükşehir Belediyesi’nin bütün hizmetlerinden çok memnun olduklarını, özellikle yollar, muhtarlar masası, mezarlık hizmetleri ve MUSKİ’nin önemli çalışmalar yaptığını belirtti. Esenköy Mahalle Muhtarı Mesut Çavdar Büyükşehir’in hizmetleri ile mahallelerine her zaman ulaştığını, onlar olmadan işlerin yürümeyeceğini söyledi. Kesikkapı Mahalle Muhtarı Bekir Çalış Büyükşehir hizmetlerinden çok memnun olduklarını, bu bilgilendirme toplantısı sayesinde dere temizliği ve imarla ilgili isteklerini gerekli daire başkanlıklarına yüz yüze iletebileceğini söyleyerek toplantı için Başkan Gürün’e teşekkür etti.

Başkan Gürün; “Vatandaşlarımızın teşekkürü, sağ olun demesi bizler için en büyük mutluluk”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasının üzerinden 4 yıl geçtiğini söyledi ve Büyükşehir’in hizmetleri ile Muğla gibi geniş bir coğrafyada bütün vatandaşlara ulaştığını, kuruluşta verdiği sözleri tek tek yerine getirdiğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak hizmette 4 yılı doldurduk. 2014 yılında değişen yasa ile Muğla’da olmayan, yoktan bir belediyeyi kurduk. Muğla gibi geniş ve özel bir coğrafyada hizmetlerin aksamadan ilerlemesi için ilimizi 6 hizmet bölgesine ayırdık. Vatandaşlarımızın çeşmeden akan suyunun kesilmemesi, güvenli ve modern yollarla sevdiklerine ulaşabilmesi, ulaşımda rahat ve konforlu araçlarla seyahat edebilmesi, Muğlamızın yeşilinin ve mavisinin korunması, tarımda üreticilerimizin desteklenmesi, sağlıkta Büyükşehir’i yanlarında hissetmeleri için Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak 4 yıldır aralıksız çalışıyoruz ve vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın ve mahallelerinde bizlerin temsilcisi sayılan siz muhtarlarımızın hizmetlerimizden memnuniyeti, sağolun demesi bizler için yeterli. Bugüne kadar Muğlamıza 882 Milyon yatırım, Fethiye ilçemize de 113 Milyon 647 Bin TL yatırım yaptık. Fethiye ilçemizde Ölüdeniz-Patlangıç, uzun yıllardır yapılamayan Karakeçiler-Kayaköy yollarını ve sorumluluğumuzdaki 155 km yolun 100 kilometresini standartlara uygun hale getirdik. 21.5 Milyon TL yatırımla Ölüdeniz Atık Su Arıtma Tesisi’nde sona yaklaştık. Bu tesisin yapımındaki destekleri için sayın Hasan Özyer milletvekilimize tekrar teşekkür ediyorum. Alt yapı olarak Fethiye ilçemize 36 Milyon yatırım yaptık, 2018’de de Ölüdeniz Belceğiz içme suyu ve Hisarönü-Ovacık kollektör şebeke yapımı ile 48 Milyon yatırım yapacağız. Bağyaka kreşinden, evde bakım hizmetlerine, Katı Atık Tesisi 2.lotundan, Göcek’te teknelerden atık alımlarına, tarımsal desteklemelerden, mezarlık hizmetlerine kadar Fethiye ilçemizde ve Muğla genelinde hizmetlerimize bütün vatandaşlarımıza ulaştık. Bu bilgilendirme toplantıları ile mahallelerinde bizlerin temsilcisi olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya geliyor, sizlerin düşüncelerini ve fikirlerini alıyoruz. Ayrıca bu toplantılarla Muğlamızda ya da ilçemizde yapılan her hizmetin sizlerin tarafından bilinmesini sağlıyoruz. HedefimizBirMuğla1Bir sloganımızda olduğu gibi Seydikemer’de yapılan güzel bir hizmeti Milas’ta yaşayan hemşehrilerimiz bilmeli ve mutlu olabilmeli. Muğlamız hizmet bekleyen bir coğrafya. 4 yılda yaptıklarımız, bundan sonra yapacağımız hizmet ve projelerimizle Muğlamızı geleceğe hep birlikte taşıyacağız.”dedi.