Meclis Canlı

Başkan Gürün Fedakar Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Kutladı


23.11.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yayımladığı mesajı ile fikri, irfanı hür, rehberi Atatürk olan nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

“Fikri, irfanı, vicdanı hür, Atatürk’ün izinde nesiller yetiştiren Öğretmenlerimizin gününü kutluyorum”

Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak, bilimde, tarımda, teknolojide, sanayide ilerlemek, dünyayı barış içinde daha yaşanır bir hale getirmek için en güçlü devrimin eğitim olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eğitiminde fikri, irfanı, vicdanı hür nesiller yetiştiren fedakar öğretmenlere ihtiyacı olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Dünyada söz sahibi olan, ülkelerinde vatandaşlarını ekonomik, sağlık, toplumsal olarak refaha ulaştıran toplumlar eğitime önem veren ve geleceği şekillendiren nesiller yaratarak yarınlara yatırım yapan toplumlardır. Eğitim sistemini sürekli değiştiren, çağa ayak uydurmak, bilime, fene önem vermek yerine eğitimi kendi düşünce yapısına göre dizayn etmeye çalışan toplumlar ne yazık ki eğitimde sınıfta kalmakta, çağdaş medeniyetler seviyesinin gerisinde kalmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, eğitim devrimleri sayesinde okuma yazma bilmeyen toplumdan kısa zamanda yurdu demir ağlarla ören bir nesil yaratmıştır. Kısa zamanda eğitim sistemini birleştiren, yeni Türk alfabelerini getiren, okuma-yazma seferberliği başlatan, Avrupa’ya başarılı öğrencileri birer kıvılcım olarak gönderen ve birer alev olarak geri gelmelerini sağlayan Atatürk Türk Milleti için 13 kitap yazmış, geometrik terimleri de kendisi bularak geometri kitabını da bizlere kazandırmıştır. Andımızla büyüyen, fikri, irfanı, vicdan hür, Ata’sının izinde nesiller kısa zamanda eğitim sayesinde tarımda üreten, dışa bağımlı olmayan, fabrikalar kuran, sanayileşen, uçak üreten, kalkınan refah içinde bir toplum yaratmış ve bunların hepsi planlı, programlı eğitim sayesinde olmuştur. Tüm bunları Cumhuriyet’e gönülden bağlı fedakar öğretmenlerle başaran Atatürk öğretmenlerimiz için; “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” sözü ile perçinlemiştir.” dedi.

Okul sıralarında tebeşir tutan ellerle başlayan, çok değerli öğretmenlerin emeğiyle şekillenen eğitim sayesinde ülkesine yararlı bireylerin yetişeceğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “24 Kasım Öğretmenler Günü’nde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlıklarla çalışan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.