Başkan Gürün Dünya Yaşlılar Haftası’nı Kutladı

18.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çağdaş, medeni toplumların yasal düzenlemeler ile yaşlıları koruyan, onların yaşlılıklarını en iyi şekilde geçirebildiği ortamları hazırladıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Varlığımızı borçlu olduğumuz yaşlarının en olgun çağındaki insanlarımızın ve emekli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, onların hayatlarını kolaylaştırmak için herkes üzerine düşen vazifeyi yapmalıdır. Burada Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır” sözünü hatırlamalıyız.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün mesajında; “Geleceğimizin teminatı gençlerimize verdiğimiz önemi, geçmişimizin sigortası, bilgi ve tecrübeleriyle bizlere rehber olan yaşlılarımıza da göstermeli, onları el üstünde tutmalıyız. Yaşlılarımızın ne kadar değerli olduğunu sadece özel günlerde değil her zaman hatırlatmalı ve yaşama sevinçlerine ortak olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası’nda yaşlarının en olgun çağında hisseden bütün vatandaşlarımızın haftasını kutluyor, onlara saygılarımı sunuyor, ellerinden öpüyorum.” dedi.