Meclis Canlı

Başkan Gürün Dünya İnsani Zirvesi’ne Katıldı


26.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün dünyada ilk defa düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı.



23-24 Mayıs’da İstanbul’da dünyada ilk defa düzenlenen dünya liderleri, Birleşmiş Milletler yetkilileri, farklı ülkelerin yerel yöneticilerinin katıldığı dünyada mülteci sorunu, göç gibi konuların konuşulduğu insani zirvesinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün göç konulu belediye başkanları odak oturumunda konuştu.



“Kalıcı Barışlar İçin Yurtta Barış Dünya’da Barış Sözü Temel Alınmalı”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Dünya İnsani Zirvesi’nde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un da katıldığı Göç konulu belediye başkanları odak oturumunda yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye’de yaşanan göç ve mülteci sorununun barışçı çözümler ve bütün ülkelerin sorumluluk alması ile çözülebileceğini, yerel yönetimler olarak bu konuda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Dünyada ve ülkemizde yaşanan mülteci ve göç sorununun çözümü için dünya liderleri, yerel yöneticileri ilk defa bir zirvede bir araya geldi. Bütün dünya ülkelerinin siyasi çıkar, amaç gözetmeden birbirlerini dinlemeleri ve ortak dil olarak barışı benimsemeleri bu sorunların çözüm noktası olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözünün bütün dünya ülkelerinin barış içinde yaşaması açısından ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha iyi anlıyoruz. Özellikle ülkemizde yaşanan mülteci sorununa kalıcı çözümle bulunmalı, Ortadoğu güçlü ülkelerin güçlerini sınadığı topraklar olmamalıdır. Birleşmiş Milletler’e de bu konuda büyük sorumluluk düşmektedir. Ülkelerini, vatan topraklarını terk etmek zorunda kalan insanlar için bütün dünya ülkeleri sorumluluk almalı, Birleşmiş Milletler bunu organize etmelidir.”dedi