Başkan Gürün Dünya İnsan Hakları Günü’nü Kutladı

10.12.2014

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde bir mesaj yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda imzalanan İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin dünya ülkeleri açısından dönüm noktası olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “1948’de birçok dünya devletinin bir araya gelerek imzaladığı İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, Dünya Tarihi açısından önemli bir tarihtir ve Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanır. O tarihe kadar kıtalar arası veya komşu ülkelerin birçok savaşının yaşandığı, masum insanların acı çektiği dünyamızda birçok ülke, insan hakları, bireysel, ekonomik, toplumsal özgürlükler için aynı masa etrafında toplanmış ve ortak bir bildirinin altına imza atmıştır. İnsanların doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerin anayasal güvence ile korunduğu, bütün insanların din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin eşit sayıldığı bir dünya için önemli bir adım atılmıştır.” dedi.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nde alınan kararların veya Anayasal güvence ile korunması gereken insan haklarının siyasi otoriteler tarafından görmezden gelindiğini söyleyen Başkan Gürün, yasaların bütün vatandaşlar için eşit uygulanması gerektiğini söyledi. Başkan Gürün; “Dünya İnsan Hakları Günü’nde bütün insanların temel hak ve özgürlüklerine saygı duyulduğu, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, hukukun üstün kılındığı, düşünce ve ifade özgürlüğünün var olduğu, kalıcı barışların sağlandığı bir gelecek diler, saygılarımı sunarım.” dedi.