Başkan Gürün Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı Kutladı

30.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajında; “Üç tarafı denizlerle çevrili, Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan stratejik bir öneme sahip coğrafyada bulunan ülkemizin denizlerinde egemenlik ve bağımsızlık 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kazanılmıştır. Eşsiz güzelliğe sahip olan denizlerimiz, ekonomik anlamda da fayda ve yarar sağlamaktadır. Muğla ili 1480 kilometre kıyı şeridi ile daha özel bir duruma sahiptir. Deniz ulaşımı, balıkçılık, kıyı tesisleri, yat limanları, gemi inşası alanlarında da gelir sağlayan kara sularımızın kıymeti bilinmeli ve kamu kurumları da olsa bireysel de olsa kıyılarımızı korumak için yapılan çalışmalar desteklenmelidir.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm denizcilerin ve denizlere gönül verenlerin 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.