Meclis Canlı

Başkan Gürün, Datça’da ziyaretlerde bulundu


19.11.2021


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Datça’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Datça Belediyesi ve Kavakdibi Demokrasi evini ziyaret eden Başkan Gürün, ardından Datçalı muhtarlar ile bir araya geldi.  

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Datça ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar’ı, ardından Datça Kavakdibi Demokrasi Evi’ni ziyaret eden Başkan Gürün, esnaf gezisiyle temaslarını devam ettirdi. Esnafla sohbet eden Başkan Gürün, sorunları dinledi ve hayırlı işler dileklerinde bulundu. Gürün, daha sonra kadınların üretime daha aktif katılımlarını sağlamak ve hayvancılığın gelişmesine katkı sunmak için hayata geçirdikleri Kıl Keçisi projesi için Datçalı Kadın üreticilerle bir araya geldi. Gürün, program kapsamında keçi desteklemesine hak kazanan kadınlarla sohbet ederken organizasyonun ardından keçiler üretici kadınlara dağıtıldı.

 

Başkan Gürün, Datça Kavakdibi Demokrasi Evi’ni ziyaret etti

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, esnaf ziyaretlerinin ardından, beraberindeki Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve CHP Datça İlçe Başkanı Aytaç Kurt ile birlikte Kavakdibi Demokrasi Evi’ni ziyaret etti. Datça Belediyesi tarafından demokrasi evine dönüştürülen eski cezaevini ziyaret eden Başkan Gürün, burada kurulan plastik sanatlar, roman, öykü, şiir, felsefe, siyaset ve sosoyloji gibi pek çok türde kitabın barındığı İbrahim Çiftçioğlu kütüphanesini gezdi. Başkan Gürün, Demokrasi Evi’nde çalışan Otizmli genç Ozan ile bir süre sohbet etti.

 


Datçalı Muhtarlar ile bir araya geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Datça ilçesindeki ziyaretleri kapsamında Datçalı Muhtarlar ile bir araya geldi. Datçalı Muhtarların yoğun katılım sağladığı toplantıya Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve CHP Datça İlçe Başkanı Aytaç Kurt’ta katıldı. Datça ilçesinde yapılan hizmetler ile ilgili bilgiler verilirken, ilerleyen süreçte yapılacak hizmetler ve büyük projeler hakkında muhtarlar ile fikir alışverişinde bulunuldu. Muhtarlar kendi mahallelerinde yapılmasını istedikleri çalışmalar hakkında da ilgili daire başkanları ile görüşerek taleplerini ilettiler.

 

Başkan Gürün, “Muhtarlarımız ile her konuda fikir alışverişi yapmaya devam ediyoruz”

Vatandaşlara hizmet noktasında en önemli destek ve işbirliğini muhtarlarla gerçekleştirdiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’ya uyum içinde hizmet ettiklerini söyledi. Başkan Gürün, “Datça ziyaretlerimiz kapsamında ilçemizde görev yapan muhtarlarımız ile bir araya geldik. Vatandaşlarımız ile aramızdaki en önemli köprü olan muhtarlarımıza Datça’da yaptığımız altyapı, sağlık, tarım, ulaşım ve imar gibi hizmetler hakkında bilgi verdik. Ayrıca ilerleyen süreçte Datça’da yapacağımız hizmetler ve projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçe 569 mahallede görev yapan muhtarlarımızla her konuda fikir alışverişi yapıyor, onlar için kurduğumuz muhtarlar masamızla da 24 saat yanlarında oluyoruz. Vatandaşlarımıza hizmet için şehrimizdeki tüm paydaşlarla birlikte çalışıyoruz” dedi.