Meclis Canlı

Başkan Gürün Cumhuriyeti’mizin 94.Yaşını Kutladı


27.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bütün vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 94.yaşını kutlayan bir mesaj yayımladı.

 

Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşları demokrasi ve özgürlükler ışığında bir arada tutan, Ülke’nin temeli, harcı olan Cumhuriyet’in 94.yılında gururlu olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cumhuriyet’in sağladığı demokrasi, özgürlük, insan hakları, eşitlik, adalet gibi değerlere her zamankinden daha fazla sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

 

“Cumhuriyet, Demokratik İdarenin Tam ve Mükemmel Bir İfadesidir”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Doğusundan batısına, 7 den 70’e Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik olmuş Türk Milleti’nin güçlü dünya devletlerine karşı verdiği ve galip geldiği Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet ilan edilmiştir. Cumhuriyet, 1923 yılından beri Atatürk ilke ve devrimleri ile aydınlanan bu topraklarda halkın hür iradesinin demokrasiye yansıması, özgürlüklerimizin, geleceğimizin teminatıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; “Türk ulusu büyüktür, özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır. Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir. Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur.” sözleriyle cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi olmadığını, demokrasisi, özgürlükleri, gelişimi ile Türk ulusu için bir yaşam biçimi olduğunu bizlere göstermiş ve Türkiye Cumhuriyeti’ni “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” sözleri ile de bizlere emanet etmiştir. Cumhuriyeti’mizin 94.yaşında bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, ileri görüşlülüğü ile günümüze ışık tutmaya, bizlere rehber olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.