Meclis Canlı

Başkan Gürün Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı


29.10.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Cumhuriyetimizin 95.yaşını ve tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Atatürk’ün Cumhuriyetin Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim biçimi olduğuna daha Kurtuluş Savaşı’nı kazanmadan karar verdiğini ve Ata’mızın bizlere emaneti Cumhuriyetin 95 yaşına girdiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; Cumhuriyetin özgür düşünce, eğitim, adalet, demokrasi, seçme ve seçilme hakkı, üretim, tarım, kadın-erkek eşitliği, yurtta, dünyada barış, spor, sağlık, bilim, sanat, teknoloji, kültür, dil, tarih, insan hakları, Lozan, İsmet İnönü, Kazım Karabekir, Kara Fatma, Halime Çavuş, Tevfik Fikret yani bu ülkenin temeli ve yaşam biçimi olduğunu, bu özel günü büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını belirtti.

Başkan Gürün; “Cumhuriyet Türk Milleti için yaşam biçimi, bu ülkenin de temelidir.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Topraklarının tamamı işgal altında ve iktidara sahip olanlar gaflet, dalâlet ve hatta hıyanet içinde olan bir ülkeden genç ve dinamik bir Cumhuriyet kuran Atatürk’ün bizlere emaneti Cumhuriyetimizin 95.yaşını gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde özgürce yaşamamızı, eğitim almamızı, andımızı, İstiklal Marşı’mızı okumamızı ve şanlı Türk Bayrağı’mızın göndere çekilmesini bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve devrimlerine borçluyuz. ATATÜRK; “Türk ulusu büyüktür, özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır. Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir. Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur.” sözleriyle cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi olmadığını, demokrasisi, özgürlükleri, gelişimi ile Türk ulusu için bir yaşam biçimi olduğunu bizlere göstermiş ve Türkiye Cumhuriyeti’ni “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” sözleri ile de bizlere emanet etmiştir. Cumhuriyeti’mizin 95.yaşında tümvatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, ileri görüşlülüğü ile günümüze ışık tutmaya, bizlere rehber olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.” dedi.