Meclis Canlı

Başkan Gürün Çanakkale Zaferi’nin 102.Yılını Kutladı


17.03.2017


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için bir mesaj yayımladı.


Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası’nda 102 yıl önce yaşanan bir savaşın dünya tarihini değiştirdiğini, ulusal bağımsızlığı için tek yürek olan bir milletin özgürlük mücadelesi veren birçok millete örnek olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasının Çanakkale’de milletin kararlılık ve azmiyle birleşerek bu zaferin kazanılmasını sağladığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Bundan 102 yıl önce Çanakkale’de denizde ve karada yaşanan savaş ulusal bağımsızlığına düşkün bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak kazandığı, dünya tarihini değiştiren büyük bir zaferdir. Düşman kuvvetleri ne kadar güçlü olursa olsun, Yurtta Barış, Dünya’da Barış cümlesini kuran, ileri görüşlü, askeri dehası savaştan sonra bütün dünya devletleri tarafından daha iyi anlaşılacak Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir millet Çanakkale’de, Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Arıburnu’nda tarih yazmıştır. Ülkemizin her köşesinden, her şehrinden kahramanlarımız Çanakkale’de bu vatan için savaşmış ve şu an Çanakkale şehitliğinde ebedi istirahatgahlarında yatmaktadırlar. Bugün çocuklarımızın, gençlerimizin yakın tarihimizi bilmesi, öğrenmesi, atalarının birlik ve beraberlik içerisinde neleri başarabildiklerini anlamaları için Çanakkale’yi mutlaka görmeleri gerekmektedir.” dedi.

“Çanakkale’yi Geçilmez Yapan Kahramanlarımızı Saygı ve Minnetle Anıyorum”

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bütün vatandaşları 18 Mart, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim tarihlerinin yakından ve yüreğinden ilgilendirdiğini, bu ulusal değerlerin bizleri bir arada tuttuğunu hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücünün ve sözünün yetmeyeceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türk milleti olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi’nde Çanakkale’yi geçilmez yapan kahramanlarımızı, 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizi kuran kurucu iradeyi saygıyla ve minnetle meydanlarda, okullarda anabilmeliyiz. Siyasi irade bu ulusal günlere daha fazla sahip çıkmalı ve önem vermelidir. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nde vatan toprakları için canını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, cepheye silah taşıyan 7 den 70’e bütün vatandaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.