Meclis Canlı

Başkan Gürün, Bodrum’daki Milyarlık Projeleri İnceledi


23.12.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Bodrum’da altyapı eksiklerinin tamamlanması için başlattığı 1.1 milyar TL’lik altyapı yatırım projeleri devam ediyor. Başkan Dr. Osman Gürün, Bodrum’da aralıksız olarak devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek projelerin son durumu hakkında bilgi aldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, devam eden altyapı çalışmaları ve kısa sürede hizmete açılması planlanan Turgutreis Yaşam Merkezi’ndeki çalışmaları incelemek için 22 Aralık Çarşamba günü Bodrum ziyareti gerçekleştirdi.

Bodrum’da ilk olarak Belediye Başkanı Ahmet Aras ile bir araya gelen Başkan Gürün, gazetecilere verdiği röportajda Bodrum’a yapılan büyük yatırımların en kısa sürede bitirilmesi için çalıştıklarını, çalışmalar sürecinde vatandaşlardan biraz sabır göstermelerini istediklerini belirtti. Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte Muğla’nın ve dünyanın incisi olan Bodrum’a ortak akılla daha birçok proje kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.


Gürün, Tüm Projeleri Ziyaret Ederek Bölge Halkıyla Buluştu

Bodrum Belediyesi ziyaretinden sonra Başkan Gürün ve Aras güncel kur değerine göre yaklaşık 1.1 milyar TL’yi bulan çalışmaları yerinde incelemek için İslamhaneleri Mahallesindeki kanalizasyon çalışmalarının yürütüldüğü şantiyeyi ziyaret etti. Çalışmaları yürüten ekiplerden bilgi alan Gürün, İslamhaneleri Mahallesi Muhtarı Mustafa Can ile de mahallede yapılan çalışmalarla ilgili görüştü.

Başkanlar Dr. Osman Gürün ve Ahmet Aras daha sonra Turgutreis’e yeni bir çehre ve hareket kazandıracak olan Turgutreis Yaşam Merkezi’ndeki son çalışmaları inceledi. 20 milyon TL’ye mal olan ve aydınlatma enerjisini içerisinde bulunan güneş panelleriyle karşılayacak olan yaşam merkezi yapılacak düzenlemeler sonrasında kısa sürede hizmete açılacak.


Turgutreis’te yapımı devam eden kanalizasyon, terfi binası ve atıksu arıtma tesisini de ziyaret eden Başkan Gürün, ekiplerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. 230 milyon TL’yi bulan yatırım miktarıyla bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi’nde devam eden çalışmaları da inceleyen Gürün, Gümbet – Gümüşlük Atıksu Arıtma Tesisi’ni de ziyaret etti. 200 milyon TL yatırımla kapasite artışı yapılacak olan tesis hakkında bilgi alan Gürün, ziyaretler sonrasında bir değerlendirme yaptı.

Bodrum’un 40 yıllık önemli bir sorununu çözüyoruz.”

Başkan Dr. Osman Gürün, yaptığı değerlendirmede “Bugün Ahmet Aras başkanımızla birlikte bugünkü kur değeriyle yaklaşık 1.1 milyar TL’yi bulan ve Bodrum’un 40 yıldır çözülemeyen altyapı eksiklerini gidereceğimiz yatırımlarımızı inceledik. Gümüşlük’ten Akyarlar’a kadar uzanan ve yarımadanın önemli bir eksiklerini çözecek olan altyapı yatırımlarımızda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Projelerimizin tamamlanmasıyla birlikte Bodrum’da altyapıdan yararlanma oranı %46’dan %91’e yükselecek. Böylelikle daha modern ve çevreye saygılı bir kent yaratmış olacağız. Ayrıca Muğlamızın Dünya’ya açılan pencerelerinden Bodrum’u daha modern ve rahat bir yaşamın sürüldüğü, misafirlerimizin ağırlanırken eksilerin minimum düzeye indirildiği bir merkez haline getiriyoruz. Bunun yanı sıra Turgutreis’e de çok güzel bir yaşam merkezi kazandırıyoruz. Son çalışmaların tamamlanmasından sonra kısa sürede burayı da hizmete açacağız. Buranın hizmete girmesiyle de halkımıza sosyalleşebileceği, güzel vakit geçirebileceği, çocuklarında yararlanabileceği modern bir merkez sunuyoruz. Kolyenin ucunda bulunan inci gibi dünyanın gözbebeği Bodrum’un değerine değer katmak için her geçen gün yeni projeler üretiyoruz. Ortak akılla yürüttüğümüz projelerle Bodrum’a hak ettiği hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretlerden sonra Başkan Dr. Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın başkanlık ettiği Bodrum Tanıtma Vakfı’nın (BOTAV) 25. Yıl kutlama programına katıldı. Ajda Pekkan’ın sahne aldığı programda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür plaketi verdi.