Meclis Canlı

Başkan Gürün Bodrum’da Muhtarlarla Buluştu


22.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Bodrum muhtarlarıyla buluştu.

Bitez'deki Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Büyükşehir Başkan Danışmanı Yavuz Kayı, Ulaşım, Fen İşleri, Çevre Koruma Daire Başkanları ve MUSKİ Genel Müdürü katıldı


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yaptığı konuşmada "Muğla 13.000 kilometrekare yüzölçümü, 1480 kilometre kıyı şeridi ile Türkiye'nin en kalabalık illeri İstanbul ve Kocaeli'nin toplamından daha geniş bir alana sahip. Büyükşehirlerin birçoğunda nüfusun Üçte ikisi il merkezinde yaşıyor. Oysa Muğla'da nüfus 13 ilçeye ve bu geniş coğrafyaya yayılmış durumda. Değişen Büyükşehir yasasının olumsuzluklarına rağmen Büyükşehir olan iller arasında organizasyon şemasını oluşturan illerin başında Muğla geliyor. 13 ilçemize görev alanımız ve sorumluluğumuz dahilinde ayrım gözetmeksizin hizmet götürüyoruz. Hedefimiz Bir Muğla Bir sloganımız ile birlikte üretip, birlikte büyümeye devam edeceğiz.” dedi.

Öncelikle imar konusunda tüm ilçe belediyelerine talimat verdiklerini ve bütüncül imar çalışmalarını beklediklerini anlatan Gürün, "Öyle işlemler vardı ki, imar planında bir belediye değişiklik yapmış ama bunu imar planına eklememiş. Bu kaosu ortadan kaldırmamız ve 1/25 binlik planımızı hazırlamamız gerekiyordu. Bunu tamamladık. Önümüzdeki belediye meclis toplantımızda gündeme alacağız" diye konuştu. 

Daha sonra söz alan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi olarak Bodrum'a hizmet vermek için birlikte çalıştıklarını söyledi ve Muhtarlar ile yapılan toplantı için Başkan Gürün'e teşekkür etti.
Toplantıda daha sonra Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç, Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Aylin Giray ve MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, kendi hizmet birimleriyle ilgili birer sunum yaptılar. Daire başkanları daha sonra muhtarların kendi bölgelerine ilişkin sorularını yanıtladılar.