Meclis Canlı

Başkan Gürün, Bodrum Basını İle Bir Araya Geldi


10.02.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Üç yılda Muğla'da yaptıkları hizmetler ve 2017 yılında yapacakları projeler ile ilgili Bodrum basını ile bir araya geldi. 

Muğla'ya 2014-2016 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi olarak 565 milyon TL, Bodrum'a 66 Milyon TL yatırım yaptıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2017 yılında Muğla'ya 470 milyon TL, Bodrum'a yaklaşık 100 milyon TL yatırım bütçesi ayırdıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; "Muğla, 2014 yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi oldu. Yasanın aksayan yönlerini, köylerimizin kapatılmamasını hep dile getirdik. Ama Muğla'nın Büyükşehir Belediyesi olmasının yararlarını, hizmetlerin bütüncül tek elden yerine getirilebilmesini de vatandaşlarımıza bilgilendirme toplantıları ile anlattık. Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğu için üç yılda devletten 618 milyon TL aldı. Bu gelir nedeni ile Büyükşehir olmak isteyen şehirler var." dedi.

“Hedeflerimizi Bir Bir Gerçekleştiriyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hedeflerini hizmetleri ile bir bir gerçekleştirdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, görev süreleri boyunca verdikleri sözleri tek tek yerine getirerek vatandaşlarının karşısına huzurla çıkacaklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; "Muğla'ya üç yılda Büyükşehir ve MUSKİ olarak 565 milyon TL, Bodrum'a 66 milyon yatırım yaptık. 2017 yılında Muğlamıza 470 milyon Bodrum'a yaklaşık 100 milyon yatırım bütçesi ayırdık. Muğla'da sorumluluk alanımızdaki 2600 km yolun bakım ve onarımını, sadece 2016 yılında 160 milyon yatırımla 1000 km asfalt çalışması yaptık. Bu rakam bugüne kadar Muğla'da gerçekleştirilen önemli bir rakam. Bodrum'da 174 km yolun 115 km sinde yol çalışması, 60 km sinde sıcak asfalt çalışması yaptık. MUSKİ olarak 28 suyu olmayan köye ve mevkiyi içme suyu ile buluşturduk. Üç yılda Bodrum'da 590 DSİ patlağına müdahale ettik. Bodrum'a dünya bankasından sağladığımız 67 milyon Euro kredinin 30 milyon Euro'sunu yani 120 milyon TL'yi MUSKİ olarak yatırımlarda kullanacağız. Ulaşımda dönüşümde Muğla genelinde yüzde 84'e ulaştık. Bugüne kadar Muğla'da kooperatiflerimizle birlikte yaklaşık 3 milyon ücretsiz yolcuya hizmet verdik. Evde bakım hizmetinde 83 bin rakamına ulaştık. Türkiye'de ilk Kısa Mola ve Mor Yaşam projesini hayata geçirdik. Büyükşehir olduktan sonra Muğla genelinde bir olan hafriyat alan sayısını 7'ye çıkardık. Yerel tohum merkezimizi, tarımsal amaçlı Toprak Sulama suyu bitki laboratuvarını kurduk." dedi.

Muğla'da haşere ile mücadeleden, spor tesislerine, mezarlık hizmetlerinden liman hizmetlerine kadar birçok hizmeti gerçekleştirdiklerinin de altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Bodrum'da 2017 yılında projeleri hazır olan yasal prosedürlerin tamamlanmasının beklendiği yeni otogarın, katı atık düzenli depolama tesisinin, su ve alt yapı kanalizasyon çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.  Basın mensuplarının sorularını tek tek yanıtlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bilgilendirme toplantısına katılan bütün basın mensuplarına teşekkür etti.