Meclis Canlı

Başkan Gürün, “Bir Anne Tüm Dünyayı Değiştirebilir”


10.05.2019


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, fedakarlığın ve karşılıksız sevginin anlamı tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Bir annenin yetiştirdiği evladıyla tüm dünyayı değiştirebileceğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, annelerin fedakarlıkları, öz verileri yanında evlatları için bir öğretmen, bir hemşire, bir sırdaş olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Bir insan dünyaya gözlerini açtığı andan itibaren sevgisiyle her zaman onu saracak ve bir ömür onu kucaklayacak annesine emanettir. Haklarını hiçbir zaman ödeyeceğimiz annelerimiz karşılıksız sevgi, büyük fedakarlıkları ve ilk öğretmenimiz olarak sadece biz evlatlarını değil tüm toplumu yetiştirir. Bir anne bu yüzden tüm dünyayı değiştirebilir. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda cepheye sırtında çocuğu ile mermi taşıyan annelerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir evlat yetiştiren Zübeyde annemiz sayesinde böyle güzel bir ülkede huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşayabiliyoruz.” dedi.

“Kadınlarımız her alanda daha çok söz sahibi olmalı, idealleri ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yüzünü her kulvarda temsil etmeli ve yetiştirdikleri evlatları ile geleceğimizi şekillendirmelidir.”

Toplumsal yapının temelini oluşturan ailenin dayanak noktası, karşılıksız sevginin, güvenin, özverinin, fedakarlığın vücut bulduğu kadınların yani annelerin sadece yılın bir günü hatırlanmaması gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bir demet çiçek, ya da hatırlanmanın onları mutlu edeceğini bilerek her zaman sevgi ve saygı ile yanlarında olduğumuzu annelerimize hissettirmemiz gerektiğini söyledi. Başkan Gürün; “Sadece aile hayatında değil, sosyal hayatta, siyasette, ekonomide kadınlarımız söz sahibi olmalı, eğitimleri ve idealleri ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yüzünü her kulvarda temsil etmeli ve yetiştirdikleri evlatları ile geleceğimizi şekillendirmelidir. Dünyanın en özverili insanları, omuzlarında sadece hayatın yükünü değil, evlatlarının yükünü de çeken annelerimiz bizler için her gün özel olmalı, onları yılın her anı mutlu etmeliyiz. Bir demet çiçek, ya da hatırlanmanın onları mutlu edeceğini bilerek bu özel günde tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimizi de saygı ve özlemle anıyorum.” dedi.