Meclis Canlı

Başkan Gürün Basın Emekçilerinin Gününü Kutladı


09.01.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yaptıkları, doğru, tarafsız haberlerle toplumu bilgilendiren bütün basın emekçilerinin çalışan gazeteciler gününü kutladı.

Değişen dünya, gelişen teknoloji sayesinde bilgiye ulaşmanın süresinin kısaldığını, haber değeri taşıyan gelişmelerin daha gazetelere basılmadan okunarak tüketildiği günümüzde doğru ve tarafsız bilginin toplumun aydınlanması açısından daha önemli olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün toplumun gerçek, doğru bilgilere ilkeli, kalemine sadık gazetecilerle ulaşabileceğini belirtti.

“Basın taraf olmamalı, doğruyu, gerçekleri olduğu gibi yazarak toplumu aydınlatmalı, gazeteciler de mesleklerini özgür, demokratik bir ortamda yapabilmelidir.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.  Osman Gürün; “Dünyada ve ülkemizde toplumun doğru bilgiye ulaşmasında, olup bitenden haberdar olmasında en büyük katkıyı veren kuşkusuz basın emekçileridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basın için; “Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermede, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özetle bir milletin saadet hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde basın, başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” demiştir ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda bir milletin bağımsızlık mücadelesinde doğru bilgilenmesi için 1918 yılında Minber, 1919 yılında İrade-i Milliye, 1920 yılında Hakimiyet-i Milliye gazetelerini, 1920 yılında da ilk Türk haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nı kurmuştur. Basını bir okul, bir rehber gören Türkiye Cumhuriyeti’nden ne yazık ki basın özgürlüğü sıralamalarında sonuncu, tutuklu gazeteci sayısında birinci bir ülkeye gidiyoruz. Oysa basın taraf olmamalı, doğruyu, gerçekleri olduğu gibi yazarak toplumu aydınlatmalı, gazeteciler de mesleklerini özgür, demokratik bir ortamda yapabilmelidir. Bu düşüncelerle tarafsız, ilkeli, gerçek haberleri ile halkını bilgilendiren, kalemine sadık bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, Atatürk devrimleri yolunda çağdaş bir Türkiye için basın emekçilerine de büyük görevler düştüğüne inanıyorum.” dedi.