Başkan Gürün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı

06.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kutlama mesajı yayımladı.

Toplumların çağdaşlık ve gelişmişlik düzeylerinin kadınlara verdiği önem ile daha iyi anlaşılacağını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kadın ve erkek eşitliğinin her alanda yaşanması gerektiğini söyledi. Başkan Gürün; “Ülkemizde özellikle son yıllarda yaşanan kadına şiddet olayları, izlenen yanlış politikaların, talihsiz açıklamaların ve bozulan insan ilişkilerinin bir sonucudur. Tarihimize baktığımızda kadına verilen önemi dinimizde ve Türk devletlerinde rahatlıkla görebiliriz. Özellikle Avrupa ülkelerinden önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa          Kemal Atatürk tarafından 1926’da medeni kanun çıkarılarak kadın, erkek eşit haklara sahip olmuş, 1934 yılında da kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajına şöyle devam etti; “Kadınlarımız, siyasetten, ekonomiye, eğitimden, sağlığa her alanda erkeklerden daha fazla söz sahibi olmalı, onları ötekileştiren, kadın erkek eşitliğine inanmayan politikacılara karşı en iyi cevabı gene çağdaş ve laik Türk Kadını’nın kendisi vermelidir. Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.