Başkan Gürün 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü Kutladı

04.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ülkemizde ve dünyada son yıllarda çevre konusunda duyarlılığın, bilincin ve sorumluluğun arttığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,  sadece çıkarılan kanunlar ve yasalarla çevrenin korunamayacağını, çevre konusunda en büyük sorumluluğun insanlara ait olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Çağdaş ve gelişmiş ülkelerde çevre konusunda gerek eğitimle gerekse çıkarılan yasalar ile insanlar yaşadıkları çevreye daha saygılı ve daha duyarlı davranıyorlar. Ülkemizde ne yazık ki doğal güzelliklerimiz ve çevremiz siyasi rantlar, ekonomik çıkarlar ve plansız yapılaşmalarla talan ediliyor. İstanbul Gezi Parkı’nda iki yıl önce yaşanan ve toplumun birçok kesimini Gezi Parkı’nın, ağaçların korunması için bir araya getiren duyarlılık, hassasiyet ve dayanışmada gördüğümüz çevremizi, ağaçlarımızı, ormanlarımızı siyasi mekanizmanın yanlış kararlarına rağmen koruyabildiğimizdir. Oysa bir şehrin giysisi ve güzelliği olan çevresel zenginliklerimizi korumak ve bizden sonraki nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak toplumun her kesimi gibi devleti yönetenlerin de başlıca görevi olmalıdır.” dedi.

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra görev ve sorumluluk alanlarının genişlediğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla gibi  Türkiye’nin coğrafi ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan ilinde çevreye ve doğaya saygılı hizmetlerinin süreceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, 13 bin kilometrekare yüzölçümü, 1480 km kıyı şeridi, yüzde 68 orman varlığı, sahip olduğu tarihi, kültürel değerleri ile ülkemizin en güzel kentlerinden birisi. Geçmişten gelen zengin tarihsel değerlerine, kent dokusuna, ormanlarına, suyuna, denizlerine sahip çıkan, gelecek nesillere daha yaşanır, daha yeşil bir Muğla bırakmak için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız her alanda devam ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, herkesi çevremiz için daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.