Meclis Canlı

Başkan Gürün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutladı


29.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Türk Milleti’nin bağımsızlık savaşı, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Zafer Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tek yumruk olan Türk Milleti’nin bundan 96 yıl önce dünya tarihini değiştiren bir zafer kazandığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bu nedenle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın birlik, beraberlik, dayanışma ile nelerin başarabileceğine gösterdiğini ve bayramımızı hep birlikte coşkuyla kutlamamız gerektiğini belirtti.

“30 Ağustos, Milli Mücadeledir, birlik ve beraberliktir, Türk Milleti’nin Atatürk önderliğinde kazandığı zaferin adıdır.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milleti doğusundan batısına kenetlenmiş, 7 den 70’e özgürlükleri ve bağımsızlıkları için mücadele etmiştir. Tarih 30 Ağustos 1922’yi gösterdiğinde büyük ordularla gelen işgalciler ve işbirlikçileri arkalarına bile bakmadan vatan topraklarından kaçmıştır. Türk Milleti’nin en umutsuz anında askeri dehası ve siyasi manevraları ile bir milletin kaderini, dünya tarihini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu zaferi “30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.” sözleri ile anlatır. Bundan 96 yıl önce birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza canını hiçe sayarak vatan toprakları için mücadele eden, her 30 Ağustos’ta bizlere bu şanlı zaferin gururunu yaşatan, bugün özgürce bu topraklarda yaşamamızı sağlayan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum.” dedi.