Başkan Gürün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutladı

29.08.2016

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Türk Milleti’nin Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir araya gelerek işgalcileri yurttan attığı zaferin 94.yılını gururla kutladıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ülkemizin içinde bulunduğu terör olayları nedeniyle o günlerdeki birlik, beraberlik duygusuna, Kuvayi Milliye ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaçları olduğunu söyledi.

“En Umutsuz Anımızda Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi Yol Gösterici Olsun”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “30 Ağustos 1922 yılında birçok savaştan çıkmış Türk Halkı, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde düşmanı yurttan atmak için doğusundan batısına bir araya gelmiş, tek yumruk olarak işgalcilere karşı koymuştur. Düşmanın sayısına, üstünlüğüne bakmaksızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ve Türk askerinin Başkomutanına olan bağlılığı ve inancı ile düşman yurttan söküp atılmıştır. Anadolu’da kazanılan zafer sadece Türk Milleti’ne değil, bütün dünya devletlerine emsal olmuş, birçok ülkenin yöneticileri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve sözlerini örnek almıştır. Bu şanlı zaferin 94.yılında ülkemizde hala terör olayları yaşanmakta, masum vatandaşlarımız, askerimiz, polisimiz şehit olmaktadır. Askerimizin, polisimizin, devlet kurumlarının içine sızan hainler yüzünden de 240 vatandaşımız 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybetmiştir. Bütün bu yaşanan olumsuz tabloya rağmen ülke olarak umutsuz olmaya hakkımız yoktur.  En umutsuz anımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde söylediği; “Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” cümleleri  aklımıza gelmeli, daha fazla çalışmalı ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmalıyız. Bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu ülke için canını hiçe sayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.