Meclis Canlı

Başkan Gürün, 290 Muğlalı kadını Çanakkale’ye uğurladı


10.03.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk defa Çanakkale’yi görecek olan 290 kadın Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenin ardından Başkan Dr. Osman Gürün tarafından Çanakkale’ye uğurlandı.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Çanakkale Şehitliğini hiç görmeyen 290 kadını ziyaret için Çanakkale’ye uğurladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen program kapsamında Muğla’nın 13 ilçesinden 40 yaş üzeri 290 kadın akşam saat 21.30’da düzenlenen törenin ardından 7 otobüsle Çanakkale’ye gitti.

 


Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1. Dünya Savaşının seyrini değiştiren ve Türkiye tarihi için çok büyük öneme sahip olan Çanakkale’yi hiç ziyaret etmeyen Muğlalı kadınları Şehitliğe götürüyor. Ziyaret organizasyonuna ilk olarak 2016 yılında başlayan Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında pandemi nedeniyle programa ara vermek zorunda kalırken diğer tüm yıllarda ziyaretleri sürdürdü. Bu kapsamda 2017 yılından bu güne kadar Çanakkale şehitliğini hiç görmeyen 1502 kadın vatandaş Çanakkale’yi ziyaret etti.

 

Çanakkale Şehitlik gezisine gidecek olan 290 vatandaş için Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde tören düzenlendi. Törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Mahalle Muhtarları, CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel korkut,  geziye katılacak olan vatandaşlar ve yakınları katıldı.

 

Fevziye Yayla, “Şehitlerimizi Yaşadıklarını Hissetme Şansını Bize Veren Başka Gürün’e Teşekkür Ederim”

 

Datça’nın Mesudiye Mahallesinden Nefize Arslan “ Bize bu imkanı tanıyan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza Datça adına teşekkür ediyorum. Yıllardır Çanakkale’ye gidip bizim için savaşan şehit düşen insanlarımızın hislerini yaşadıklarını hissetmek istedim. Bize bu şans tanındı ve gidiyoruz. Bize bu duyguları yaşatacak olan Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Çanakkale Şehitliğini ilk kez görecek olan Menteşe’nin Sungur Mahallesinden Fevziye Yayla “ Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum Çanakkale gezisini düzenlediği için. Biz kırsal kesimden geliyoruz. Hiç böyle bir şansımız olmadı. Atalarımızın yanına Çanakkale’ye ilk defa gideceğiz. Çanakkale’de bizim köyümüzden de şehitler var. Onları ziyaret etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

Ula Kızılyaka Mahallesinden Güner Şahin “Çanakkale Şehitliğine ilk kez gidiyorum çok heyecanlıyım. Orada şehit olan atalarımızın mezarlarını ziyaret edeceğiz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.



Başkan Gürün, “Çanakkale Ruhunu Herkesin Hissetmesini İstiyoruz”

Kadınları Çanakkale’ye uğurlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Kurutuluş Savaşının kazanılması ve ülkenin kurtuluşu için büyük önem taşıyan Çanakkale’de yaşanan, savaşın hislerini herkesin yaşaması için kadınları bu bölgeye gönderdiklerini söyledi. Gürün, “ Muğla’lı kadınlarımızı geçtiğimiz yıllarda yaptığımız gibi 13 ilçeden ve çeşitli mahallelerden olmak üzere Çanakkale’ye gönderiyoruz. 107 yıl önce Çanakkale’de kazanılan savaşlar bütün ülkenin kurtuluş savaşının başlangıcı olan Çanakkale zaferidir. O zaferin bedelini verdiğimiz şehitlerle ve gazilerimizle nasıl bir mücadele edildiğini hissetmek ve hissettirmek istedik. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılından bu yana Çanakkale’ye, Anıtkabir’e ve özel olarak 1974 yılında Kıbrıs Gazisi olan ve bir daha Kıbrıs’a gidememiş olan gazilerimizi Kıbrıs’a gönderdik. Çanakkale ve Anıtkabir gezilerimizi bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.