Meclis Canlı

Başkan Gürün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı Kutladı


18.05.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Tam bağımsız, demokratik ve halk egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ne giden temellerin 19 Mayıs 1919’da Samsun yolunda atıldığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün o yüzden bu önemli güne Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından doğum günüm denildiğini ve Atatürk’ün en güvendiği gençlere 19 Mayıs’ı bayram olarak armağan edildiğini belirtti.

Başkan Gürün; “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarihtir.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “19 Mayıs 1919; Türk Milleti’ne inanan, askeri ve siyasi dehası ile gözü kara, yılmaz bir önderin işgal altındaki bir milletten tam bağımsız halk egemenliğine dayalı bir Cumhuriyet yaratmak için yola çıktığı tarihtir. Atatürk; “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” sözü ve güveni ile Bandırma Vapuru’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için yola çıkmıştır. Ölümsüz eseri Nutuk’ta da bugünleri Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas’ta yaşadıklarını, kongreleri bir bir anlatmıştır.   Atatürk, padişah saltanatından, kulluktan hakkı olan bireylere, hükümdarlıktan egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir devlete geçişi sağladı ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni çok güvendiği Türk gençlerine armağan etti. İşte 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek gençlerimizin ve hepimizin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’dır. Bayramımız kutlu olsun. Fikirleri ve devrimleri ile her zaman yaşayacak olan Ata’mızı saygı ve şükranla anıyor, onun rehberliğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkaracağımıza yürekten inanıyorum.” dedi.