Meclis Canlı

Atık Alım Teknelerine GPS


09.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Göcek – Dalaman koyları ve Gökova koylarında sürdürdüğü denizlerden ve deniz araçlarından kaynaklı katı ve sıvı atık alımı işi kapsamında hizmet veren 6 adet tekneye GPS sistemi yerleştirildi.

GPS sistemi ile anlık olarak takip edilen tekneler, vatandaşlardan gelen şikayet ve taleplere göre hızlı bir şekilde yönlendiriliyor ve sıkıntılar hızlı bir şekilde giderilebiliyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Vatandaşlar tarafından atık ve kirlilik ile ilgili şikâyet, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerine iletildiği anda en yakın tekne GPS sistemi ile belirlenerek şikayetin konu olduğu yere en kısa sürede yönlendirilmektedir. Bu sayede atıklar kısa süre içinde çevreye dağılmadan toplanıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak çevreyi ve doğamızı korumak için en hızlı ve verimli çözümleri üretmek için çalışmalarımız devam edecek.”