Meclis Canlı

Atatürk Bulvarı Dört Ayda Yeni Görünümüne Kavuşacak


09.12.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Bulvarı – Şehitlik Kavşağı arasında çalışmalara önümüzdeki günlerde başlayacak. Çalışmaların dört ayda bitirilmesi hedefleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Menteşe Atatürk Bulvarı’ndan başlayarak Şehitlik Kavşağı’na kadar cadde üzerindeki yolda trafik güvenliği ve konforun artırılması amacı ile yol geometrisinin standartlara uygun hale getirmek amacı ile yapım ihalesi tamamlandı. Çalışmalara önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Altyapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü (AYKOME)  koordinasyonunda altyapı tesisi yapan kurum ve kuruluşlara gerekli bildirimler yapılarak, mevcut elektrik hatlarının yer altına alınması, içme suyu, atık su deplaselerinin ve hatların yenilenmesi, yağmur suyu drenajı için gerekli alt yapı çalışmaları, mazgalların yenileme işlemleri ve mobese hatlarının deplaselerinin çalışmaları yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından cadde üzerinde istinat duvarı, toprak arme duvar, menfez, sıcak asfalt kaplama, yaya güvenliği öncelikli kaldırım ve bisiklet yolu çalışmaları yapılacak.

Dört ay içerisinde tamamlanması hedeflenen çalışmalar sırasında ulaşımdaki aksamaları en aza indirmek amacı ile trafik sirkülasyon projesinin hazırlandığı sürücülerin ve vatandaşların hassasiyet göstermeleri konusunda uyarı yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç “Yıllardır vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları bilerek ve bu sorunları bir daha yaşamamaları yönünde planlarımızı yapıyor ve bunun bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tüm ilçelerimizde vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye, hak ettikleri kamusal alanlardaki hizmetlere kavuşmaları için var gücümüzle çalışmalara devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.