Meclis Canlı

Araç Kontrolleri İlçelerde Yapılıyor


19.01.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ticari araç değişikliklerinde gerçekleştirilen araç kontrol işlemlerinin ilçelerde yapılması amacıyla çalışma başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan Araç Uygunluk Tespit Belgesi verilmesi hizmetinin, Ocak 2015 tarihi itibariyle bütün ilçelerde haftanın belirli günlerinde belediye personeli olan makine mühendisleri tarafından yapılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, ticari araç model değişikliklerinde teknik kontrollerin Menteşe ilçesinde yapılmasından dolayı taşımacı esnafın araçlarını Menteşe'ye getirmelerinde yaşadıkları zorlukları belirtti. Kolukısa; “Ocak 2015 tarihi itibariyle bu hizmetimizi haftanın belirli günlerinde ilçe merkezlerinde yapılması için gerekli kadroyu tamamladık ve mobil ekipler tarafından belgeler yerinde verilecek.” dedi.

Buna göre; her hafta pazartesi günleri Milas ve Fethiye, salı günleri Dalaman, Milas, Köyceğiz(öğleden sonra), Ortaca(öğleden önce), çarşamba günleri Fethiye ve Yatağan, perşembe günleri Bodrum ve Fethiye, cuma günleri Marmaris, Bodrum ve Seydikemer ilçelerinde vatandaşlar araçlarının kontrollerini yaptırabilecekler. Vatandaşlar araç kontrollerinin yapılacağı adresleri Büyükşehir belediyesinin resmi internet sitesi; www.mugla.bel.tr veya Büyükşehir çağrı merkezi 444 48 01 numarasını arayarak öğrenebilirler.