Meclis Canlı

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden Başkan Gürün’e Ziyaret


07.07.2015

Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Böler, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

13.Uluslararası Bodrum Bale Festivali için Muğla’ya gelen Ankara Opera ve Balesi yetkilileri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Öğrencileri sadece okul değil yaşadığı kentte eğitir.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi sahnesinin orkestra çukuru, teknik özellikleri ile opera ve bale sanatlarına uygun bir sahne olduğunu, İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin oyunlarını da Muğla’da görmek istediklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla tarihi, coğrafi yapısı ile bir kültür kenti. Bunun yanında Muğla’da 35 bin öğrenci eğitim görüyor. Öğrencileri sadece okul değil yaşadığı kentte eğitir. O kentin kültürü, kültürel aktiviteleri, öğrencileri üniversite hayatı boyunca geliştirir. Ben Opera ve Bale ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okurken hocamızın düzenlediği İstanbul gezisinde tanıştım. Şu an kapalı olan İstanbul Kültür Merkezi’nde sahnelenen operayı arkadaşlarımızla birlikte izledik ve bizi çok etkilemişti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ni Muğla’ya kazandırdığımızda özellikle sahnesinin diğer sanat dallarına da uygun olmasını istedik. Bu yüzden eleştiriler de aldık. Muğla’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’mizde İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin oyunları sahnelendi ve vatandaşlarımız, öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Ankara Devlet Opera ve Balesi’ni de Muğla’da görmek istiyoruz. Ziyaretiniz için teşekkür ediyor, 13.Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde başarıları diliyorum.” dedi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Böler, Muğla’ya 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali için geldiklerini, Muğla’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi gibi bir sahnenin olduğunu yeni öğrendiğini ve mutlu olduğunu söyledi. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Muğla’yı programa dahil edebileceğini söyleyen Cumhur Böler, teknik özellikleri ile her şehirde bulunmayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi sahnesini Muğla’ya kazandırdığı için Başkan Gürün’e teşekkür etti.