Anıt ağaçlara dağcı desteği

13.09.2018

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Tarihin Tanıkları Anıt Ağaçlar Projesi” kapsamında Muğla’daki anıt ve anıt niteliğindeki ağaçlarımızın rehabilitasyonlarına devam ediliyor.

Proje kapsamında son olarak Yatağan Bozüyük Mahallesi’nde bulunan ve bin yaşından fazla olduğu öngörülen çınar ağacının bakımları yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından yürütülen çalışmalarda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personeli ile beraber yapılan etüt ve alınan kurul kararı ile bakım ve rehabilitasyon çalışmaları başlatıldı. AKUT-Marmaris ekibinden Ergin Bozkurt’un da katkıları ile çalışmalar tamamlandı.

Önümüzdeki dönemde de devam edecek olan çalışmalarda anıt ve anıt niteliğindeki ağaçlarda öncelikle durumları hassas olanların bakım ve rehabilitasyonu yapılacak.