Amatör denizci eğitimi devam ediyor

17.04.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Liman Başkanlığı koordinasyonuyla "Amatör Denizci Eğitimi"nin üçüncüsü düzenlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile bir milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak, verilecek denizcilik eğitimi sonunda Amatör Denizci Belgesi düzenlemek amacıyla gerçekleştirilen eğitim programına Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde (MUSKİ) görev yapan personel ve yakınları olmak üzere toplam 192 kişi katılım sağladı.

Düzenlenen eğitim programında, amatör denizci adaylarına Marmaris Liman Başkanlığı Denizcilik Sörvey Mühendisi Mehmet Yalçın tarafından, tekne kullanan kişinin bilmesi gereken temel bilgiler aktarıldı.

Sınavda başarılı olan katılımcılara Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından Amatör Denizci Belgesi verildi. Amatör Denizci Belgesi sahibi kişiler bu belge ile boyu 24 metreye kadar olan özel tekneleri kullanılabilecek.