Almanya Başkonsolosu’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret

17.10.2017

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Ağustos ayında görevine başlayan Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig ve Muğla Fahri Konsolosu Avukat Gülay Kaman Kaplan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e tanışma ziyareti gerçekleştirdiler.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyarette konuşan Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig ağustos ayında İzmir’deki görevine başladığını, İzmir, Aydın, Muğla gibi sorumluluk alanındaki çok güzel şehirlerde kısa sürede Türk insanın içtenliği, misafirperverliği, sıcakkanlılığı ile karşılaştığını söyledi. Almanya ile Türkiye arasında siyasi alanda yaşanan geçici krizin iki ülke arasındaki ilişkilere yansımayacağına inandığını söyleyen Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig 3 Milyon Türk vatandaşının Almanya’da yaşadığını, iki ülke arasındaki kültürel, tarihi, ailevi bağların kuvvetli olduğunu söyledi.

“Sürdürülebilir, Güçlü İlişkiler İçin Yaşanan Olumsuzlukları Olumluya Çevirmemiz Gerekiyor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türkiye, Almanya dostluğunun uzun bir geçmişe sahip olduğunu, sürdürülebilir, güçlü ilişkiler için siyasette, ekonomide yaşanan olumsuzlukları olumluya çevirmeleri gerektiğini söyledi. Almanya’daki seçim döneminde izlenen politikaların iki ülke ilişkilerini yıprattığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün önümüzdeki süreçte Almanya’da yeni hükümeti kuracak Merkel’in izleyeceği politikaların iki ülke ilişkileri açısından önemli olacağını belirtti. Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig’e ziyaretleri için teşekkür eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün başkonsolosa kahve takımı hediye ederek Türk kahvesinin 40 yıl hatrı olduğunu söyledi.