Meclis Canlı

“Alım Garantili Üretim Projesinde” Üretime Start Verildi


02.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan “Alım Garantili Üretim Projesinin”  ilk ayağı olan “Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretimi Projesinde” üretime start verildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve S.S. Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin’in iki hafta önce pilot bölge olarak seçilen Köyceğiz İlçesi Beyobası Mahallesinde imzaladığı Alım Garantili Üretim protokolü ile başlayan süreçte mevsimlik süs bitkilerinin seralara dikimi başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan konu ile ilgili şunları söyledi; “ Üreticilerimize destek sözüyle çıktığımız yolda çok güzel sonuçlar alıyoruz. Pilot bölge olarak Beyobası’nı seçtik. Ancak, daha şimdiden birçok bölgemizden üretime katılmak için talepler almaya başladık. Üreticilerimizin bu istek ve heyecanları bizleri çok mutlu ediyor. Aldığımız olumlu tepkiler gösteriyor ki, Beyobası’nda yaktığımız bu üretim ateşi, yakın zamanda tüm Muğla’yı saracak ve bu da bizlerin en büyük mutluluğu olacak.Bugün burada yaşanan bu bayram havasının tüm Muğla’da yaşanması en büyük dileğimiz ve hedefimizdir. Muğla Büyükşehir Belediyesi tüm birim ve olanaklarıyla üreticilerimizin destekçisi olmaya devam edecektir.”

Kooperatif üyesi üreticilerin, eşleri ve çocuklarıyla başladıkları dikim faaliyetleri ile bölge seralarında renkli kareler ortaya çıkıyor.