Meclis Canlı

“Alım Garantili Üretim” Projesi Bodrum Otelcilerine Tanıtıldı


11.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Muğlalı üreticileri kalkındırma ve Muğla'ya alternatif tarım sektörü oluşturma amacıyla başlattığı “Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretim Projesi”ni Bodrum otelcilerine tanıttı.



Bodrum Otelciler Derneği (BODER) yönetim kurulu tarafından yönetim kurulu toplantısına davet edilen Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli, yönetim kurulu üyelerine projenin amaçları, proje süreci, desteklemeler ve proje kapsamında üretilen çiçekler hakkında sunum yaptı. Toplantıda, projenin başlama amacı, projenin başlangıcından çiçeklerin alanlara dikilmesine kadar geçen süreçte Büyükşehir Belediyesinin üreticilere verdiği destekler anlatılırken, günden güne sınırlarını ve üretimlerini büyüten Beyobası üreticilerine en büyük desteğin turizm sektörü tarafından verileceği vurgusu yapıldı.



“Parklar ve Meydanlardan Sonra Muğla'daki Otellerimiz De Muğlamızda Üretilen  Çiçeklerle Renklenecek”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Muğla'nın iki büyük dinamiği olan turizm ve tarım sektörleri daha iyi bir Muğla için birbirini desteklemesi gerektiğini söyledi. Tufan; “İki sezondur Büyükşehir Belediyesi ve projeye katılan ilçe belediyelerine üretim yapan Beyobası'nda yavaş yavaş süs bitkileri sektörünün oluşmaya başlaması projemizin amacına ulaşmaya başladığının bir göstergesidir. Projemiz kapsamında Beyobası'nda çiçek üretimi yapan üreticilerimiz, üretimlerini daha da büyütüp, belediyeler dışındaki süs bitkileri pazarına açılma seviyesine gelmişlerdir.  Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, her türlü desteği sağladığımız üreticilerimize projemizi Muğla turizm sektörüne tanıtarak yardımcı olmaya başladık. Muğla'mızda en önemli iki sektör olan turizm ve tarım sektörlerinin birbirlerini desteklemesi, Muğla'mızın daha güzel yerlere gelmesine vesile olacaktır. Turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların çevre düzenlemelerinde kullandıkları süs bitkilerini Beyobası üreticilerimizden temin etmesi hem üreticilerimizin hem de Muğla'mızın kalkınması demektir. Bu konuda bizleri yönetim kurulu toplantılarına davet ederek projemize ilgi gösteren başta BODER (Bodrum Otelciler Derneği) Başkanı H. Halil Özyurt olmak üzere tüm BODER üyelerine teşekkürlerimi bir borç bilirim.”