Meclis Canlı

Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretiminde İlk Teslimat Yapıldı


07.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan üretim protokolü ile başlayan mevsimlik süs bitkileri üretiminde ilk teslimat Ortaca Belediyesi’ne yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan “Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretimi Projesi” kapsamında üretilen bitkilerin ilk teslimatı Ortaca Belediyesi’ne yapıldı. Üretim projesine destek veren Ortaca Belediyesi, park-bahçe alanlarına dikecekleri bitkileri Beyobası Kooperatifinden teslim almaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan ilk teslimat sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Alım garantili üretim çalışmalarımızda ilk teslimatımızın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız proje ilçe belediyelerimizin de katılımı ile büyük bir güç kazandı. Üretim protokolü imza töreninin ardından başlayan bitki dikimlerimiz şu an ilk meyvesini verdi. Buradaki tüm fideleri büyük bir ilgi ve özenle yetiştirmeye çalıştık. Teknik personelimiz üretim sürecinin her aşamasında üreticilerimiz ile beraberdi. Şimdi ise görevimizi başarıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”