Meclis Canlı

Alev Savaşçıları Yaza Hazırlanıyor


29.03.2017



Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yaz sezonu hazırlıklarına düzenledikleri tatbikat ve eğitimlerle devam ediyor.

İtfaiye yönetmeliğine göre günlük eğitim programları düzenleyen ekipler, il genelinde istasyon ve amirliklerde tatbikatlar yaparak etkin ve hızlı müdahale yeteneğini artırmayı hedefliyor. Geçtiğimiz Şubat ayında 272 itfai olaya müdahale eden ekipler, 137 ayrı kurumdan gelen talep üzerine 34 bin 707 kişiye temel yangın eğitimi verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ;” Mevsim koşullarına göre değişim gösteren itfai olayları nedeniyle dönemsel bilgilendirme ve tatbikat programları düzenliyoruz. Personelimize görev tanımlarımızdaki yangın, kaza, deprem, sel-su baskını ve diğer itfaiye olaylar için eğitim vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal kaybını en aza indirmek için eğitimlerimiz oldukça önem arz ediyor. Asıl hedefimiz eğitimler ile halkımızı bilinçlendirmek ve oluşabilecek her türlü zararı en aza indirgemek. Halkımızın güvenliği için itfaiye olarak 7/24 göreve hazırız.” İfadeleri yer aldı.