Meclis Canlı

Alaaddin Amca ve Yaşar Teyze'den Anlamlı Bağış


30.04.2020


Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan,18 yıldır yatağa bağımlı olarak tedavi gören 88 yaşındaki Alaaddin Kala ve eşi Yaşar Kala Ramazan ayında anlamlı bir bağış yaptı. Kala, Ramazan fitresi olarak iki adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Muğla Büyükşehir Belediyesine bağışladı.

Muğla’da 18 yıldır yatağa bağımlı olarak tedavi gören Alaaddin Kala ve eşi Yaşar Kala Ramazan fitresi olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere iki adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Alaaddin Kala’nın kızı Gülay Kala tekerlekli sandalyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teslim etti.

Gülay Kala: Başkanımız her zaman yanımızda

Alaaddin Kala’nın kızı Gülay Kala “Babam dolayısıyla Muğla Büyükşehir Belediyesinden evde bakım hizmeti alıyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla fitremizi tekerlekli sandalye olarak vermeyi düşündük. Bu sayede başka hayır sever vatandaşlarda bu şekilde ramazan fitresini verebilirler. Bizde tekerlekle sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırması için Muğla Büyükşehir Belediyesine teslim ediyoruz. Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Her zaman her konuda bize yardımcısı oluyor” dedi.

Başkan Gürün: Ramazan ayı paylaşma ve dayanışma ayıdır

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Ramazan ayında yapılması gereken hayırla ilgili bütçeleri doğrultusunda belediyemize iki tekerlekli sandalye teslim ettiler. Engelli vatandaşlarımızın daha konforlu bir hayat geçirmesi için böyle bir yardımda bulunmayı tercih ettiler. Onun için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz onlarla aile gibiyiz. Sağlık ekiplerimizde her zaman ailemizin bir ferdi gibi onlarla yakından ilgileniyor.

Onlarda kendileri nasıl hizmet alıyorsa, diğer engelli ve muhtaç olanlar vatandaşların Ramazan ayında aynı şekilde hizmet almalarını istemişler. Bunu çok değerli buluyorum. Bu tür katkılar toplumsal dayanışma için çok değerli. Buna örnek oldukları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı paylaşma ve dayanışma ayıdır” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, belediyeye tekerlekli sandalye bağışlayan yatalak hasta Alaaddin Kala'yı evine giderek ziyaret etti. Ziyarette Gürün, hastanın sağlık durumuna yönelik bilgi alarak kendisine katkılarından dolayı teşekkür etti.