Meclis Canlı

Akyaka Yolu Trafiğe Açıldı


16.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Akyaka Mahallesi Atatürk Caddesi 2. Etap yol projesini tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ula - Akyaka Mahallesi Atatürk Caddesi 2. Etap yol projesi kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden alınan izinler doğrultusunda genişletme çalışmaları tamamlandı. Yol platformu 8,5 metre güzergâh uzunluğu ise 600 metre olan yolda yaya trafiği dikkate alınarak 2 metre genişliğinde doğal bütünlüğü bozmamak amacıyla kayrak kaplama çalışması da yapıldı.  ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. altyapı kurumu ile koordineli çalışmalar sonucunda mevcutta bulunan bakımsız direkler kaldırılarak aydınlatma sistemi de yenilenen yolda hendek beton ve sıcak asfalt kaplama yapılarak yolun konforu arttırılarak trafiğe açıldı.

Muğla’ya yakışır modern ve güvenli yollar için mesai gözetmeksizin çalıştıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç “Ekiplerimiz il genelinde yol bakım, onarım, yol genişletme ve asfalt kaplama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Tüm ilçelerimizde vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye, hak ettikleri kamusal alanlardaki hizmetlere kavuşmaları için var gücümüzle çalışmalara devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.