Meclis Canlı

Akıllı Duraklarla Ulaşım Daha Kolay


20.06.2017

Toplu taşımaya modern çözümler getirerek kolay ulaşımı sağlamayı hedefleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekledi.

Toplu taşımada çağın gerekliliklerine uygun modern çözümler üretmeyi hedefleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUTTAŞ Kent Hizmetleri A.Ş tarafından yürütülen toplu taşım hizmetlerinde “Akıllı Ulaşım” prensibi ile başlattığı “Akıllı Durak” projelerine devam ediyor. Ulaşıma dijital rahatlık getiren akıllı durak uygulaması il genelinde kullanılıyor.

İlk etapta Menteşe ve Fethiye ilçelerinde uygulanan akıllı duraklara her geçen gün yenileri ekleniyor. Bodrum, Marmaris ve Milas’ta solar güneş panelleri ile kendi elektriğini üreten 6 adet akıllı durak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kendi elektriğini üreten ve led ekranların yer aldığı duraklarda, durağa yaklaşan araçların geliş saati, güzergah gibi bilgiler ekrandan veriliyor. GPS ile bilgilerin kısa aralıklarla güncellendiği duraklar sayesinde vatandaşlar ulaşımını daha kolay sağlıyor.

Akıllı durak uygulamasının il genelinde yaygınlaştırılması için Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.