Meclis Canlı

Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadele Ediliyor


13.03.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Köyceğiz ilçesinde, Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunun kırılması ve mücadelesi için çalışmalarına devam ediyor.

İlk olarak Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2016 yılında başlatılan, Bodrum Mandalinası’nda büyük zarara neden olan Akdeniz Meyve Sineğine karşı 3 yıl boyunca yapılan çalışmalar sonrasında zarar minimuma indirildi. Muğla’nın narenciye üretiminde birinci sırada olduğu Köyceğiz ilçesinde Akdeniz Meyve Sineğine karşı incir, şeftali, kayısı, mısır inciri, cennet elması gibi çeşitli meyvelerin ağaçlarında feromon tuzaklama çalışmaları yapılıyor. Çalışmaların yanı sıra yapılan toplantılarla bölgedeki vatandaşlara konu hakkında çeşitli bilgiler de veriliyor.

Köyceğiz İlçemiz Hamitköy, Toparlar, Zaferler ve Döğüşbelen Mahallelerinde yapılan Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesinde bin 500 adet Tuzakla ara konukçu mücadelesi yapılıyor. Çiftçi toplantılarında  üreticiler  geçmiş yıllara oranla bölgede  Akdeniz meyve sineği popülasyonunun % 80 oranında  azaldığını  ifade  ederek çalışmalardan ötürü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve personeline teşekkürlerini ilettiler.